Υπερκομματικός τελικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υπερκομματική στήριξη αποκτά πλέον απ' ότι φαίνεται η υποψηφιότητα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ανακοίνωσε στο Alter την απόφαση του να στηρίξει Mιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον β’ εκλογικό γύρο. «Το 1998, στις εκλογές για το Εκτελεστικό Γραφείο, το ύψιστο όργανο στη ΝΔ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, νέο παιδί, είχε το θάρρος να βγει εκτός γραμμής και να ψηφίσει Γ. Καρατζαφέρη.  Τα καλά πρέπει να τα θυμόμαστε. Και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για κάποια στιγμή. Του χρωστάω λοιπόν μία ψήφο από το 1998. Λοιπόν, Μ. Βαρβιτσιώτη, σου επιστρέφω αυτήν την ψήφο»είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καρατζαφέρης, προς έκπληξη του παρουσιαστή Γιώργου Αυτιά.
Παράλληλα τουλάχιστον έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη, (που στον Α’ Γύρο των Δημοτικών εκλογών είχε υποστηρίξει τον συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες» της Α. Λιγνού), λέει «όχι στη λογική του Πόντιου Πιλάτου» που ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς και με ανακοίνωση της παροτρύνει τους ψηφοφόρους της να υποστηρίξουν μαζικά την υποψηφιότητα Βαρβιτσιώτη.   Της ανακοίνωσης είχε προηγηθεί και η δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού (υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής και βουλευτή) στον ΑΝΤ1, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Στηρίζω τους άξιους και ικανούς οπουδήποτε και αν ανήκουν, αδιαφορώντας για όσα λέγονται περί δεκανικιών και άλλων τινών. Έτσι στηρίζω το Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής, το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για Δήμαρχο Γλυφάδας και τo Νίκο Χαρδαλιά στο Βύρωνα».
Ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομία της εκλογικής αναμέτρησης στην Γλυφάδα ήταν και η παρέμβαση του γέννημα- θρέμμα Γλυφαδιώτη Στάθη Παναγούλη (υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του  Γ. Δημαρά) ο οποίος συναντήθηκε με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του δήλωσε ότι τον στηρίζει εξαιτίας της αντιμνημονιακής ψήφου που έδωσε στη Βουλή, αλλά και της γνώσης και της εμπειρίας που διαθέτει, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα στην πόλη.
Στον αντίποδα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία Κώστας Κόκκορης, μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που τον έφερε τρείς ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (έπιασε 27% έναντι 37% που είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στη Γλυφάδα) παρουσίασε σημάδια προεκλογικής κόπωσης καθώς έμεινε μόνο με τις δηλώσεις υποστήριξης  των πρώην δημάρχων Στέλιου Λανδράκη και Οδυσσέα Παπαδόπουλου. Μόνο που οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύονται «γράμμα κενού περιεχομένου» , εαν λάβει υπόψιν του κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων τους διαφώνησαν με τις επιλογές τους και προσχώρησαν στο στρατόπεδο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Εξίσου αποκαλυπτική της μειωμένης απήχησης του Κώστα Κόκκορη ήταν και η στάση  που κράτησαν δώδεκα στελέχη της ιστορικής δημοτικής παράταξης του Θεόδωρου Σπονδυλίδη, οι οποίοι όχι μόνο τον αποκήρυξαν αλλά σημείωσαν ότι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ «έχει εμπλακεί σε περίεργες υποθέσεις» (να εννοούν άραγε τη θητεία του στην ΕΘΕΛ επι Βερελή..;) και ότι ο λαός της Γλυφάδας πρέπει να πει όχι «στον Κόκκορη και τους καταδικασμένους και υπόδικους συμβούλους του». Ανάλογη παρέμβαση έκανε και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ πρώην Δήμαρχος Στέλιος Σφακιανάκης 
Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι της Αριστεράς δεν ψήφισαν Κόκκορη στον β’ γύρο των εκλογών του 2006. Πόσο μάλλον σήμερα που με την κυβέρνηση τους χωρίζει το μνημόνιο, ενώ ανοικτά υπέρ του Βαρβιτσιώτη  Μιλτιάδη είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Αριστεράς το 2006 Β. Τσατσαράγκος, ο τ. αντιδήμαρχος Χ. Μπουντούρης κ.α.
Συμπερασματικά, απ'ότι φαίνεται οι πολίτες της Γλυφάδας έχουν πειστεί ότι από το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να προκύψει η λύση που αναμένει η Γλυφάδα. Οι τελευταίοι δήμαρχοι, που όλοι τους προέρχονταν από το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας, αποδείχθηκε ότι παρά τις προθέσεις τους δεν μπόρεσαν να επιβληθούν των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, δεν μπόρεσαν να πάρουν τις μεγάλες πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα η Γλυφάδα να χάσει πολλές ευκαιρίες... Απομένει να δούμε σε ποια εκλογική επιλογή θα οδηγήσει τους Γλυφαδιώτες αυτή η απογοήτευση.
Νίκος Αμβροσιάτος

Σχόλια