Πράσινα πιόνια…

Πράσινα πιόνια…Πολυτιμότατες υπηρεσίες στην κυβέρνηση προσφέρουν οι εκλεγέντες με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας και αποσκιρτήσαντες προς την κ. Μπακογιάννη. Τη στιγμή που, χθες, όλος ο κόσμος βρισκόταν στο δρόμο, χωρίς λεωφορεία, χωρίς τρόλεϊ, χωρίς μετρό, και στην πλατεία Συντάγματος υπήρχε μια ηχηρή πλειοψηφία Πολιτών που αντιμετωπίζουν την ανεργία, οι πάσης φύσεως Μαρκογιαννάκηδες επισκέπτονταν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους… που εγκατέλειψαν τη Νέα Δημοκρατία! Προς τι η αγανάκτηση; Οτι τους υβρίζουν ως «αποστάτες».
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, τι να πρωτοθαυμάσεις; Την ανηθικότητα της πράξης τους ή την ανοησία των λόγων τους; Το λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Μπαμπινιώτη τούς συνιστάται ενθέρμως! Η κ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε να δηλώνει ότι δεν ασχολείται με την «ορολογία του παρελθόντος». Φαίνεται πως η συγκεκριμένη πολιτικός πιστεύει ότι, από την ίδρυση του κόμματός της, εκείνη μεν ενεβαπτίσθη στην πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ, απαλείφοντας το δικό της παρελθόν ως ηγετικό στέλεχος της τελευταίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εμάς δε εποίησε αμνήμονες για την αποστασία των βουλευτών της Ενωσης Κέντρου προς τα Ανάκτορα. Ωστόσο, τα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ δεν πρόκειται σήμερα διεξοδικά να ασχοληθούν με τις απεργίες, την πενία των Πολιτών ή την εξαφάνιση της αστικής τάξης που με τόση αποτελεσματικότητα επιτελεί η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ακόμη και η χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα περάσει ως τρίτη - τέταρτη είδηση και δη μετά πολλών επαίνων για την κατάργηση του σώματος των αγροφυλάκων. Με τόσο νεοδημοκρατικό βούτυρο στο ψωμί τους, γιατί να ασχοληθούν με τη μιζέρια που εξασφαλίζουν οι κυβερνητικές αποφάσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτών; Μου λένε ότι σήμερα ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει από τους υποψήφιους αποστάτες να το δηλώσουν και να αποχωρήσουν. Μα, δεν είναι αυτό το ζητούμενο! Οι Κοντογιάννης, Αυγενάκης, Μαρκογιαννάκης ή Κιλτίδης δεν έφυγαν σε μια κρίση συναισθηματική ή γιατί βρέθηκαν ενώπιον πολιτικού διλήμματος. Αποστάτησαν από τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδίου το οποίο εκτελούν και για το οποίο πλείστες όσες φορές έχει γράψει η εφημερίδα μας.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ να διαψευστώ αλλά θα είστε μάρτυρες ότι το σχέδιο αποστασίας δεν έχει ολοκληρωθεί. Η κ. Μπακογιάννη έχει ένα - δυο ακόμη «πιόνια» για να κινήσει στη σκακιέρα της, ώστε να στηρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου, μέρες που οι Πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους με δυναμικούς τρόπους. Πώς άραγε σκέφτεται να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς την κυρία της Συμμαχίας ο πρωθυπουργός; Ας σπεύσει. Η κ. Μπακογιάννη παρουσιάζει έντονα στερητικά σύνδρομα εξουσίας.

Σχόλια