Δημοσίευμα των Irish Times αναφέρει το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Γιούνκερ ,όπου προκύπτει ότι μιλά για τον νυν πρωθυπουργό.

Διαβάστε το απόσπασμα του  άρθρου των Irish Times :

Mr Jüncker said he knows the Greek economy well and saw the crisis coming. “I could not go public with the knowledge,” he said. “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago,” Mr Jüncker said. “It was clear that this problem would occur. We knew it would, because we were discussing it among the Germans, the French and myself.”....


Δείτε τώρα τι λέει στο ΣΚΑΙ, επί του θέματος:


Πολιτική θύελλα στην Ελλάδα και σάλο στις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι ήταν γνωστό το ελληνικό πρόβλημα στους Ευρωπαίους και πως έλληνας πρωθυπουργός του είχε πει πως κυβερνά μια διαφθαρμένη χώρα.
Δημοσίευμα των Irish Times αναφέρει αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Γιούνκερ ,όπου προκύπτει ότι μιλά για τον νυν πρωθυπουργό.
Όπως έγινε γνωστό, η δημοσιογράφος Λάρα Μάρλοου, που εργάζεται στους Times της Ιρλανδίας, παρέστη στη συνέντευξη του κ. Γιούνκερ. Οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν ήταν εκεί γιατί ακολουθούσαν τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Η δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ της καταδεικνύει το Γιώργο Παπανδρέου ως το συνομιλητή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Τρία ή τέσσερα χρόνια πριν, γνώριζα ότι ένα από τα κύρια ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει "Κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένη».
Ταυτόχρονα, ο  πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμπρουκ, σε βιβλίο του αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», λέει για τον πρωθυπουργό πως γνώριζε τι θα αντιμετώπιζε σε περίπτωση που εκλεγόταν.

Ο κ. Στάϊνμπρουκ εμφανίζεται να ερωτάται από τον κ. Παπανδρέου σε συνάντηση που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2009 πώς αντιμετώπισε η Γερμανία τη δημοσιονομική προσαρμογή από το 2000 έως το 2008.
«Μου ζήτησε συστάσεις για την ελληνική κατάσταση, με αποχαιρέτησε με την ειρωνική παρατήρηση, πως τώρα δεν είναι πια τόσο βέβαιος αν πράγματι θέλει να κερδίσει τις εκλογές. Γνώριζε ότι ως πρωθυπουργός θα έπρεπε να βγάλει από τη φωτιά τα καυτά κάστανα που θα του παρέδιδε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή».
«Δεν είχε ψευδαισθήσεις σε σχέση με την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και ήταν εν γνώσει της τεράστιας πρόκλησης που θα αντιμετωπίσει σε ενδεχόμενη εκλογή του». 

 
http://www.skai.gr/news/politics/article/153794/politiki-thyella-gia-ton-prothypoyrgo-poy-gnorize/

Σχόλια

  1. Γεια σου ρε Αριστο ξεφτερι. Ετσι σας λενε να λετε στο στρουμφοχωριο. Προσεχε μονο γιατι μολις μαθευτει το ονομα (και να εισαι σιγουρος οτι θα μαθευτει) θα πεσει πολυ ντοματα ....
    ΥΓ Πες μας τι εγραψε και η Αλαχραμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΓΚΟΠΣΜΙΟΣ ΝΟΜΟΣ.
    Παντοτε ο ΒΛΑΚΑΣ ειναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.
    Τελικα ο Ολιγιστος Εθνικος Καθυστερημενος ειναι και ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Το ερωτημα ειναι οτι σαν βλακας θελει οικτο η σαν προδοτης θελει κρεμασμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Γιώργο,πάλι έκανες το θαύμα σου!Εγώ αυτό που είπες το γνώριζα Γιώργο μου από το Μάιο,το είχες πει ενώπιον όχι μόνο του Γιούγκερ αλλά και στον Μπαρόζο.Δε γνωρίζω Γιώργο μου γιατί τώρα βγήκε στην επιφάνεια και πήρε διαστάσεις,ξέρω μόνο ότι δε συμφέρει τη πατρίδα που εκπροσωπείς να την προσβάλεις τόσο βάναυσα.Εγώ δεν είδα κανέναν ηγέτη ως τώρα να συκοφαντεί τη χώρα του,δικό σου επιτευγμα κι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.