«Ληγμένη....υπευθυνότητα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας!»

Παραστατικά προμηθειών και όλα τα στοιχεία που αφορούν όλες τις παρτίδες ληγμένων γιαουρτιών -παλαιότερες και νεότερες- που προμηθεύθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ζητά ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος με Ερώτησή του και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων τα τέσσερα (4) τελευταία χρόνιαπρος την Υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Ο κ. Νικολόπουλος έκανε αυτή την πολιτική παρέμβαση εξαιτίας του γεγονότος ότι τον Αύγουστο 2010 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, έγινε διανομή σε ασθενείς και συνοδούς, ληγμένων γιαουρτιών από τις 30 Ιουλίου 2010, με αποτέλεσμα αρκετοί που δεν το αντελήφθησαν και τα κατανάλωσαν να εμφανίσουν συμπτώματα διάρροιας και εμετού!!!!.
Ασθενείς και συνοδοί διαμαρτυρήθηκαν προς τους υπεύθυνους του νοσοκομείου, οι οποίοι απάντησαν ότι θα διερευνήσουν το γεγονός.
Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, διότι διαπιστώθηκε ότι είχε λήξει μεγάλη παρτίδα γιαουρτιών και άρα η Διοίκηση οφείλει να δώσει απαντήσεις.
Ο κ. Νικολόπουλος ζητά, μεταξύ άλλων, από την Υπουργό να απαντήσει. Πότε αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα προϊόντα και γιατί «ξεχάστηκαν» στα ράφια των ψυγείων. Αντικαταστάθηκαν αδαπάνως ή αγοράσθηκαν νέα. Οι προμήθειες πώς εξασφαλίζονται. Με ποιες διαδικασίες και μπορεί να είναι μόνο από συγκεκριμένο έμπορο. Τέλος, με ποιον σχεδιασμό και προγραμματισμό γίνονται οι παραγγελίες.


http://nikosnikolopoulos.gr/ligmena.nosokomio

Σχόλια