Ο "τρομοκράτης" υπουργός

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη τρομοκρατικής επίθεσης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο ακούραστος διώκτης της εγχώριας τρομοκρατίας, τρομοκρατεί τώρα αυτός με τη σειρά του τις πολυεθνικές.
Ναι, τις κακούργες πολυεθνικές που διψάνε για υπερκέρδη, εκμεταλλευόμενες την αδυναμία του κράτους.
Ο νέος υπουργός λοιπόν, κήρυξε τον πόλεμο, δηλώνοντας πως δεν θα δεχθεί παράνομες πρακτικές και πως αφού για τη στρέβλωση της αγοράς ευθύνεται η δράση των πολυεθνικών θα πρέπει αναγκαστικά να συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία.
Δηλαδή, εν ολίγοις, τη νομοθεσία που δεν σέβονται η ελληνικές επιχειρήσεις καλούμε να σεβαστούν οι πολυεθνικές!
Και πως η στρέβλωση της αγοράς δεν είναι αποτέλεσμα του νοθευμένου ανταγωνισμού, της απουσίας καταναλωτικής νοοτροπίας, της αδυναμίας ελέγχων, της κομματικής ευνοιοκρατίας, της απουσίας σταθερών κανόνων φορολόγησης, της ανυπαρξίας επενδυτικών κινήτρων και ένα σωρό άλλων παραγόντων, παρά οφείλεται στις κακές πολυεθνικές.

Επειδή είμαι σίγουρος πως οι πολυεθνικές ήδη τρέμουν, καλό είναι ο υπουργός να πείσει πρώτα τις ελληνικές επιχειρήσεις, γιατί όπως δήλωσε και ο πρόεδρός τους, (ο οποίος δεν έχει επιχείρηση!), «δεν μπορούμε να ρίξουμε τις τιμές».
Και μάλιστα γρήγορα, γιατί στον τομέα αυτό δεν μετράμε νεκρούς μια στο τόσο από τα χέρια αρρωστημένων «τρομοκρατών», αλλά καθημερινά, με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Σχόλια