«Η Θεσσαλία χρειάζεται περιφερειάρχη ικανό και ελεύθερο να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία»

ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ


- «Στη Θεσσαλία της… σιωπής που επιχειρεί να επιβάλλει ο τοποτηρητής του Μνημονίου, αντιτάσσουμε την πίστη μας στην Θεσσαλία της ζωντάνιας και της ελπίδας»


«Η Θεσσαλία χρειάζεται να εκλέξει περιφερειάρχη ικανό και ελεύθερο να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία καθώς όσα διακυβεύονται στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι πολλά και μεγάλα», τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον δήμο Αγριάς όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Θωμά Παπαευθυμίου, δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους της περιοχής που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.
Ο κ. Κ. Αγοραστός καταλόγισε στον «τοποτηρητή του Μνημονίου» ότι «επιχειρεί να επιβάλλει την Θεσσαλία της… σιωπής αφού σκοπός του είναι η περιφέρεια να λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του κράτους υλοποιώντας χωρίς αντίρρηση όσα η κεντρική εξουσία αποφασίζει ερήμην των πολιτών.
Η δική μας φιλοσοφία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη: Θέλουμε για τον τόπο μας να αποφασίζουν οι Θεσσαλοί. Πιστεύουμε στη Θεσσαλία της ζωντάνιας και της ελπίδας. Στη Θεσσαλία που έχει φωνή, τεκμηριωμένη αλλά μαχητική. Στη Θεσσαλία που δεν συμβιβάζεται, στη Θεσσαλία που διεκδικεί».

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι «με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου οι Θεσσαλοί έχουν την δύναμη στο χέρι τους να διεκδικήσουν από την κεντρική εξουσία να προχωρήσουν το ταχύτερο τα μεγάλα έργα. Να διεκδικήσουμε τη συνέχιση των έργων στον Αχελώο, τη συνέχιση της Ε-65, τη χρηματοδότηση των μεγάλων αρδευτικών έργων που έχει ο τόπος μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Να διεκδικήσουμε τους θεσμοθετημένους πόρους στην αυτοδιοίκηση καθώς η κεντρική εξουσία σχεδιάζει να υφαρπάξει πάνω από 3 δις ευρώ από τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης την τριετία 2011-2013.
Να διεκδικήσουμε δίκαιες αποζημιώσεις στο βαμβάκι.
Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των Θεσσαλών στη μόρφωση και τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στον τόπο μας. Το δικαίωμα στην εργασία και την ζωή με αξιοπρέπεια. Το δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
Θέλουμε – συνέχισε ο κ. Κ. Αγοραστός - τον Θεσσαλό να είναι υπερήφανος στον τόπο μας. Να μπορεί να δημιουργεί και να προκόβει, να αξιοποιεί τις δυνατότητές του αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.
Από την Θεσσαλία της ανασφάλειας και του φόβου, που επιχειρεί να επιβάλλει ο τοποτηρητής του Μνημονίου, επιλέγουμε την Θεσσαλία της αυτοπεποίθησης και της ελπίδας, την Θεσσαλία της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Σχόλια