«Να φέρουμε τη σύγχρονη γνώση στο χωράφι»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


-«Νευραλγικής σημασίας η άρτια προετοιμασία των γεωπόνων έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης γεωργίας»


«Το επιστημονικό δυναμικό στη Θεσσαλία που ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία είναι τέτοιο που θα το ζήλευαν πολλές άλλες περιφέρειες στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε όλη αυτή τη γνώση, την εμπειρία και την διάθεση για προσφορά προς όφελος της Θεσσαλίας, της αγροτικής οικονομίας και εν τέλει της κοινωνίας. Χρειάζεται να φέρουμε τη σύγχρονη γνώση στο χωράφι».
Την θέση του αυτή επανέλαβε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση που είχε με τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή κ. Χρήστο Νεοφύτου, καθηγητές και επιστημονικό προσωπικό της Σχολής.

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι «στόχος του είναι η στενή συνεργασία της αιρετής περιφέρειας με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας», για το οποίο επανέλαβε ότι το θεωρεί «βασικό επιστημονικό σύμβουλο της περιφέρειας».
Ο κ. Κ. Αγοραστός ενημερώθηκε από τους συναδέλφους του πανεπιστημιακούς για τη λειτουργία της Σχολής και τόνισε ότι από την πλευρά του αποδίδει «ιδιαίτερη βαρύτητα στην άρτια προετοιμασία των γεωπόνων έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης γεωργίας».
Στη συνάντηση ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέπτυξε την πρότασή του να προχωρήσει στη σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσεων για τον αγροτικό τομέα στην περιφέρεια Θεσσαλίας. «Αντικείμενο της ομάδας είναι να συλλέγει και να επεξεργάζεται σε συνεχή βάση τα δεδομένα από τον αγροτικό τομέα, να σημαίνει συναγερμό σε περιπτώσεις πανδημίας όπως φέτος με το πράσινο σκουλήκι ή ακραίων καιρικών φαινομένων, να ενημερώνει υπεύθυνα και έγκαιρα τους παραγωγούς και βεβαίως να καταθέτει προτάσεις και εισηγήσεις. Εξυπακούεται ότι για την ενεργοποίηση της ομάδας προσβλέπουμε στη συνδρομή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας», εξήγησε.



Σχόλια