«Τα Φάρσαλα στέλνουν μήνυμα μεγάλης νίκης»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:


-«Ένδειξη περιφρόνησης προς την ελληνική περιφέρεια ο αποκλεισμός χιλιάδων συνταξιούχων ΟΓΑ από το «προεκλογικό» επίδομα των 100-300 ευρώ»

Μήνυμα «μεγάλης, καθαρής νίκης από τον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών», χαρακτήρισε τη συγκέντρωση στα Φάρσαλα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, στον οποίο οι Φαρσαλινοί επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν ασφυκτικά γεμάτο το Πολιτιστικό Κέντρο ενώ υπήρχε πολύς κόσμος και έξω.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε την ψήφο στον ενωτικό συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» ως «ψήφο αντίστασης στο Μνημόνιο, ψήφο αντίδρασης στην ανεργία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, ψήφο ανάχωμα στα νέα μέτρα που σχεδιάζονται. Πάνω απ’ όλα είναι ψήφος διεκδίκησης για την Θεσσαλία, ψήφος ελπίδας για κάθε οικογένεια, ψήφος προοπτικής για κάθε Θεσσαλό», πρόσθεσε καταχειροκροτούμενος
«Μαζί. Αυτή είναι η λέξη που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία μας. Μαζί αποφασίζουμε. Μαζί διεκδικούμε. Μαζί κερδίζουμε», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός και επανέλαβε την πίστη του «στην αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας που διεκδικεί. Στην αιρετή περιφέρεια που είναι θεσμικό αντίβαρο στην κεντρική εξουσία. Στην αιρετή περιφέρεια που πάνω απ’ όλα βάζει το συμφέρον του τόπου μας, το συμφέρον της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών.
Η διαφορά μας – ξεκαθάρισε ο κ. Κ. Αγοραστός – με τον κυβερνητικό υποψήφιο είναι χαώδης. Εκείνος «βλέπει» την περιφέρεια ως μακρύ χέρι του κράτους. «Βλέπει» την περιφέρεια ως ιμάντα μεταφοράς ή και επιβολής των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας. Θέλει την περιφέρεια ως… φοροεισπράκτορα του Μνημονίου και της τρόικας».
Ο κ. Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου ως «εξαιρετικά κρίσιμες» και διευκρίνισε ότι σ’ αυτές τις εκλογές αντιπαρατίθενται δύο πολιτικές: «Η μία που υποστηρίζει ο κυβερνητικός υποψήφιος λέει: «ψηφίστε υπέρ του Μνημονίου», ψηφίστε να αυξηθεί κι άλλο η ανεργία, να γιγαντωθεί η φτώχεια, να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, να αυξηθούν τα λουκέτα στην τοπική αγορά, να δοθούν αποζημιώσεις – ψίχουλα στο βαμβάκι μέσω ΠΣΕΑ, να μην συνεχιστεί το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης, να μην προχωρήσουν τα αναγκαία αρδευτικά έργα στη Θεσσαλία.
Υπάρχει – τόνισε με έμφαση – και η άλλη πολιτική, η δική μας πρόταση που λέει: «καταψηφίστε το Μνημόνιο και στείλτε μήνυμα στην κυβέρνηση να αλλάξει πορεία, να αλλάξει πολιτική. Ψηφίστε υπέρ των δίκαιων αποζημιώσεων στο βαμβάκι μέσω ΕΛΓΑ, ψηφίστε υπέρ της επέκτασης του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης, ψηφίστε υπέρ των ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων της Θεσσαλίας, ψηφίστε για να έχουν μέλλον τα παιδιά μας».
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε τις 10 δεσμεύσεις του για την Θεσσαλία και διαβεβαίωσε ότι «ο ενωτικός συνδυασμός «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών έχει ξεκάθαρες θέσεις, έχει συγκεκριμένες αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες για την Θεσσαλία. Αφήνουμε τις γενικόλογες, τις αφηρημένες εκθέσεις ιδεών για τον κυβερνητικό υποψήφιο, ο οποίος άλλωστε εξαγγέλλει όσα εξήγγειλε και το 2006 χωρίς φυσικά όχι μόνο να υλοποιήσει αλλά τα περισσότερα δεν τα ξεκίνησε καν…»
Στην ομιλία του ο κ. Κώστας Αγοραστός επανέλαβε την δέσμευσή του «να ανανεώνουν οι αγρότες τις άδειες γεωτρήσεων χωρίς κόστος» και προανήγγειλε ότι «ως ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την ψήφο και την υποστήριξη των Θεσσαλών σχεδιάζει να εκπονήσει μελέτη για να τεκμηριώσει την αναγκαιότητα συνέχισης με την αναγκαία χρηματοδότηση των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων στη Θεσσαλία.
Είναι αδιανόητο ένα πρόγραμμα τόσο πετυχημένο όπως η απονιτροποίηση να μην ενισχύεται με ακόμη περισσότερους πόρους αλλά αντίθετα να περικόπτεται ο προϋπολογισμός των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων, γεγονός που αν μη τι άλλο προμηνύει μείωση του αριθμού των αγροτών που θα ενταχθούν», ανέφερε.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε και στα μεγάλα θέματα της επαρχίας Φαρσάλων επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουν το συντομότερο τόσο ο δρόμος Λάρισας – Φαρσάλων όσο και το φράγμα Σκοπιάς.
Ειδική αναφορά έκανε και στην απόφαση της κυβέρνησης να αποκλείσει τους συνταξιούχους ΟΓΑ από το επίδομα των 100-300 ευρώ. «Παρ’ όλο που ουσιαστικά είναι η β’ δόση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης που έπρεπε να δοθεί πέρυσι το Πάσχα, παρ’ όλο που η ανακοίνωση του επιδόματος δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης εν όψει των περιφερειακών εκλογών, ο αποκλεισμός των συνταξιούχων του ΟΓΑ είναι κίνηση περιφρόνησης προς την ελληνική περιφέρεια. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ έχουν την δυνατότητα να στείλουν και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στις περιφερειακές εκλογές», είπε ο κ. Κ. Αγοραστός.





Σχόλια