Μπάτε σκύλοι αλέστε....

Oι ξένοι σύμβουλοι (Big5) είναι εδώ, με 2 άτομα σε κάθε Υπουργείο..τόσο καλά

Είχαμε γράψει στις 8 Ιουλίου στο άρθρο μας Αυτός είναι ο ορισμός της "καραμπινάτης" απευθείας ανάθεσης..   σχετικά με τους Big 5.
Το θέμα το είχαμε αναδείξει από τον Φεβ. 2010. 
Για δείτε τι γράφαμε και αποκαλύπταμε πριν από 8 μήνες !!!!!

Αυτοί οι Big 5, πότε έρχονται ;;; (Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010)

Πρόγραμμα Στασιμότητας και Απραξίας .....με "Big 5"  (Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010)

Επί του θέματος ο βουλευτής Π. Λαφαζάνης υπέβαλε επίκαιρη ερώτηση.

Ακολουθεί  απόσπασμα της απάντησης του κ. Σαχινίδη ,ο οποίος μας λέει:

"Το Υπουργείο Οικονομικών στις 2 Ιουλίου του 2010 πραγματικά σύναψε μια σύμβαση ανάθεσης υπηρεσιών με τις εταιρείες Deloitte & Touche, Ernst and Young, Grand Thornton, KPMG και PriceWaterhouse Coopers και τον ΣΟΛΑντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή συμβουλών για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε επιλεγμένους φορείς της Κεντρικής και της Γενικής Κυβέρνησης. Οι εργασίες που προβλέπονται στο πλαίσιο της σύμβασης είναι η συνοπτική διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης δαπανών, η προκαταρκτική έρευνα ελέγχων, η συνδρομή στη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε φορείς της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης και η παροχή σχετικών συμβουλών και υποδείξεων για τον βέλτιστο έλεγχο των δαπανών και τις δυνατότητες μείωσή τους. Ο ρόλος των εταιρειών αυτών –το τονίζω και αναφέρεται με σαφήνεια στη Σύμβαση- είναι, κύριε Πρόεδρε, συμβουλευτικός.

Δείτε τώρα τι λέει το ΒΗΜΑ στις 22 Ιουλ.2010: 

"Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από το υπουργείο Οικονομικών και σταδιακά θα επεκταθούν στα άλλα υπουργεία και στους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου. Βάσει του προγραμματισμού θα τοποθετηθούν δυο άτομα σε κάθε υπουργείο, τα οποία θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση του εφετινού προϋπολογισμού, αλλά και στην εκπόνηση των τριετών προϋπολογισμών"

Λέμε εμείς:

Αυτά δεν μας τα είπε ο κ. Σαχινίδης για τα 2 άτομα σε κάθε υπουργείο !!!

Επίσης δεν μας είπε πόσο θα τους πληρώσουμε όλους αυτούς

Όπως δεν μας γνωστοποίησε το κείμενο της σύμβασης. Γιατί άραγε;

Aυτό δεν αντιβαίνει στην ρητή δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού, ΟΛΑ στο φως, ΟΛΑ στο διαδίκτυο (οι συμβάσεις του δημοσίου, οι προμήθειες, οι προσλήψεις κλπ) ;;;

Μπάτε σκύλοι αλέστε....

Σχόλια

  1. Είναι οι καινούργιοι "εργολάβοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Συνασπισμός υπέβαλε μια ερώτηση καίριας σημασίας, πάνω από ένα χρόνο, (δεν είμαι του συνασπισμού), αλλά υποβάλλω ακριβώς την ίδια ερώτηση προς κάθε κυβερνώντα ή υποψήφιο κυβερνήτη...
    "Που πάνε τα 3 (τρία) δισ. ευρώ από το ΣΕΠΠΕ" (φόρος 0,6% σε όλα τα δάνεια). Περιμένω και 'γω απάντηση όπως και ο Συνασπισμός. Αν βρεθεί κάποιος με παντελόνια μας απαντά!
    Μιλούμε για πολλά λεφτά!!! Που μπαίνουν στις τρύπιες τσέπες του Δημοσίου. Ποιοι τα καταχρώνται;;;;;;;;;;
    giannisagiannis1@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.