«Η Θεσσαλία χρειάζεται περιφερειάρχη να διεκδικεί κι όχι κυβερνητικό εκπρόσωπο»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:

«Ως εδώ. Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία με το Μνημόνιο»

Να στείλουν διπλό μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και κυρίως στο εξωτερικό ότι «η κοινωνία της Ελλάδας και της Θεσσαλίας ειδικότερα δεν αντέχει άλλο με το Μνημόνιο», κάλεσε τους πολίτες της Λάρισας και γενικότερα της Θεσσαλίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός περιοδεύοντας χθες στην αγορά της Λάρισας όπου έτυχε θερμής υποδοχής.
Συνοδευόμενος από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου και υποψήφιους του συνδυασμού, που θα ανακοινωθούν επισήμως τις επόμενες ημέρες, ο κ. Κώστας Αγοραστός συζήτησε διεξοδικά με εμπόρους και καταναλωτές για την «ζοφερή», όπως του μετέφεραν, κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά ως αποτέλεσμα της πολιτικής και των μέτρων του Μνημονίου.
«Στην αγορά υπάρχει αρνητικό κλίμα, κλίμα φόβου, ανασφάλειας, αγανάκτησης», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός και σημείωσε: «Πολλά μαγαζιά κλείνουν, άλλα περνούν ημέρες για να κάνουν τζίρο έστω και μερικά ευρώ, οι καταναλωτές είναι κουμπωμένοι.
Η φοροεπιδρομή, η μείωση μισθών και συντάξεων, η εκτίναξη της ανεργίας σε ιστορικά υψηλά μετά τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, το πάγωμα των έργων, η αναστολή των επενδύσεων δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα στην αγορά, την οικονομία και στην κοινωνία. Η πολιτική του Μνημονίου πλήττει τόσο τη μεσαία τάξη όσο και τους οικονομικά ασθενέστερους.
Δεν υπάρχουν πλέον σταθερές. Δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης. Κι αντί η κυβέρνηση να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά να στηρίξει αναπτυξιακές προσπάθειες και να αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης και σταθερότητας, σχεδιάζει νέα φοροεπιδρομή μετά τις περιφερειακές εκλογές».

Ο κ. Κώστας Αγοραστός προέτρεψε τους Λαρισαίους και τους Θεσσαλούς «να στείλουν διπλό μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας ότι «ως εδώ, δεν πάει άλλο με το Μνημόνιο». Οι αντοχές της κοινωνίας που δοκιμάζεται δραματικά και προσπαθεί να επιβιώσει μετρώνται στα εκλογικά αποτελέσματα του Νοεμβρίου. Η Θεσσαλία χρειάζεται περιφερειάρχη ελεύθερο και ικανό να διεκδικεί κι όχι κυβερνητικό εκπρόσωπο ή τοποτηρητή της πιστής εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου», πρόσθεσε με νόημα.
Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι ως περιφερειάρχης δεν πρόκειται να επιβάλλει νέους φόρους, τέλη ή εισφορές στη Θεσσαλία, ενώ ανέλαβε εκ νέου την δέσμευση για «στήριξη των υγιών, ιδίως των μικρομεσαίων, επιχειρήσεων κατά απόλυτη προτεραιότητα».

Σχόλια