«Την πολιτική με την οποία διαφωνείς, δεν την αλλάζεις ψηφίζοντάς την»

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΣΟΚ

-«Ψήφος στη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» είναι ψήφος αντίστασης στα μέτρα που ελήφθησαν από το Μνημόνιο και τα ακόμη πιο επώδυνα μέτρα που ετοιμάζονται»


Άνοιγμα στους πολίτες που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009 και τώρα είναι δυσαρεστημένοι και θυμωμένοι από την εφαρμοζόμενη πολιτική έκανε χθες ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια της περιοδείας περιοδεύοντας στην αγορά, τη λαϊκή αλλά και υπηρεσίες στη Νέα Ιωνία.

«Την πολιτική με την οποία διαφωνείς, δεν την αλλάζεις επιβραβεύοντάς την, δεν την αλλάζεις ψηφίζοντας αυτόν που την υποστηρίζει απόλυτα, δηλαδή τον κυβερνητικό υποψήφιο», τόνισε με έμφαση και υπογράμμισε:
«Καταλαβαίνω, συναισθάνομαι, διαπιστώνω καθημερινά την απογοήτευση, την απόγνωση, την αβεβαιότητα, τον θυμό των Θεσσαλών για το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» και την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου. Κυρίως, αντιλαμβάνομαι τους Θεσσαλούς οι οποίοι το 2009 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και τώρα διαπιστώνουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται αυτόν τον ένα χρόνο είναι εκ διαμέτρου αντίθετη απ’ αυτή που τους υποσχέθηκαν.
Καταλαβαίνω την απογοήτευσή τους, συναισθάνομαι τον θυμό τους και απευθύνομαι δημόσια κυρίως σ’ αυτούς: στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου έχετε τη μοναδική δυνατότητα, τη μοναδική ευκαιρία να στείλετε μήνυμα σ’ αυτούς που σας πίκραναν, σ’ όλους εκείνους που διέψευσαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας.
Στις περιφερειακές εκλογές δεν αλλάζει η κυβέρνηση, οι πολίτες μπορούν όμως με την ψήφο τους να στείλουν σαφές μήνυμα για να αλλάξουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές.
Μπορούν με την ψήφο τους να εκλέξουν αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση που να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία προς όφελος της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών.
Μπορούν με την ψήφο τους να δημιουργήσουν αναχώματα στην ύφεση, τις απολύσεις, την ανεργία, τα λουκέτα στην αγορά.
Μπορούν με την ψήφο τους να διεκδικήσουν και να κερδίσουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας και παιδείας, περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά, καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητά τους.
Όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009 και τώρα είναι δικαιολογημένα δυσαρεστημένοι, ενοχλημένοι, θυμωμένοι από την εφαρμοζόμενη πολιτική, μόνο κέρδος μπορούν να έχουν δυναμώνοντας το συνδυασμό μας, δυναμώνοντας τη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών».
Μόνο κέρδος μπορούν να έχουν από την αυτοδιοικούμενη περιφέρεια Θεσσαλίας που δεν είναι το μακρύ χέρι του κράτους αλλά διεκδικεί και κερδίζει χρηματοδότηση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, των αναγκαίων υποδομών.
Μόνο κέρδος μπορούν να έχουν από την αυτοδιοικούμενη περιφέρεια Θεσσαλίας που στέκεται αποφασιστικά δίπλα σ’ αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, που θέτει σε προτεραιότητα όχι την πιστή εφαρμογή αυτών που αναγράφονται στο Μνημόνιο όπως ο κυβερνητικός υποψήφιος αλλά την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Μόνο κέρδος μπορούν να έχουν από την αυτοδιοικούμενη περιφέρεια Θεσσαλίας που θέτει «κόκκινες γραμμές» όχι στα λόγια αλλά στην πράξη για να υπερασπιστεί το εισόδημα και την επιβίωση κάθε πολίτη.
Η ψήφος στον ενωτικό συνδυασμό μας «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» είναι ψήφος διαμαρτυρίας στην πολιτική του Μνημονίου, είναι ψήφος αντίστασης στα μέτρα που ελήφθησαν κι αυτά – τα ακόμη πιο επώδυνα - που ετοιμάζονται, είναι ψήφος διεκδίκησης, είναι ψήφος προοπτικής για την Θεσσαλία και κάθε Θεσσαλό. Ο συνδυασμός μας έχει το πληρέστερο πρόγραμμα σε όλους τους τομείς, ένα πρόγραμμα οραματικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό, ένα πρόγραμμα ευέλικτο ώστε να ανταποκρίνεται στα ραγδαία μεταβαλλόμενα δεδομένα της εποχής».



Σχόλια