Το πρόβλημα δεν είναι ποιος, αλλά πως και τι...

Στην Ελλάδα έχουμε τελείως διαστρεβλώσει τον τρόπο που παρακολουθούμε την πολιτική ως πολίτες. Την έχουμε κάνει οπαδική, όταν στην πραγματικότητα είναι θέμα εφαρμογής πολιτικών θεωριών.

Και εξηγώ την αντίθεσή μου για το οπαδικό του θέματος:


Προσωπικά είμαι δεξιός. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είμαι Νεοδημοκράτης; Και ναι και όχι. Νεοδημοκράτης είμαι γιατί αυτό το κόμμα είναι σήμερα πιο κοντά στην άποψή μου για την πολιτική. Δεν ταυτίζομαι απόλυτα όμως.


Δεν θεωρώ π.χ. ότι ο Σαμαράς, ως αρχηγός του κόμματος έχει κάποιο αλάθητο, όπως δεν θεωρούσα ότι ο Καραμανλής ή ο Μητσοτάκης το είχαν. Κάποιες πολιτικές της Ν.Δ. με αφήνουν αδιάφορο, και με λίγες είμαι αντίθετος. Όμως η πλειοψηφία των πολιτικών της με βρίσκει σύμφωνο.


Στην πράξη βέβαια, η εφαρμογή μερικών πολιτικών παρουσιάζει προβλήματα. Κάποια γιατί απλά και εμείς ήμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη και κάποια γιατί συναντούν την αντίδραση συντεχνιών ή έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος. Αυτό συμβαίνει όμως σε όλα τα κόμματα, όχι μόνο στην Ν.Δ.


Σύμφωνα με ένα αστείο "αξίωμα" στο διαδίκτυο, "Θεωρητικά, θεωρία και πράξη είναι το ίδιο πράγμα. Στην πράξη όμως... διαφέρουν." Πόσο αλήθεια είναι αυτό...


Τώρα να πάμε στα θέματα της τωρινής "κυβέρνησης".


Ξεκίνησε με φόρα, έχοντας πολλά σχέδια, άλλα καλά, άλλα αδιάφορα και άλλα κατά την γνώμη μου καταστρεπτικά. Από νωρίς όμως έδειξε μια προχειρότητα με τις συνεχείς διαρροές, τις δοκιμές μέτρων και τις παλινωδίες σε θέματα σημαντικά όπως η φορολογία, το ασφαλιστικό και οι επενδύσεις.


Ακόμα και στα συγκεκριμένα μέτρα που πήγαινε να λάβει φαίνεται να μην τα πίστευε. Επέφερε συνεχώς αλλαγές ενώ όταν τις πρότειναν τις αλλαγές κατηγορούσε αυτούς που πρότειναν. Παράδειγμα ο νόμος για την ιθαγένεια όπου μετά από τρομερές πιέσεις έγιναν κάποιες ορθολογικές αλλαγές. Πριν γίνουν όμως αυτές οι αλλαγές, όσοι τις πρότειναν κατηγορήθηκαν από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ ούτε λίγο ούτε πολύ ως φασίστες!!! Ναι, υπήρχαν και αντιδράσεις που ήταν φασιστικές, αλλά η γενίκευση ήταν το πρόβλημα. Αυτό το φαινόμενο συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.


Η προχειρότητα με την οποία γίνονται κάποια πράγματα είναι έκδηλη. Πριν από λίγο καιρό η "κυβέρνηση" μιλούσε για την επερχόμενη επένδυση των 2,5 Δις ευρώ στον Αστακό σαν να ήταν ήδη υλοποιημένη. Χτες κατέρρευσε όλο το σχέδιο. Γιατί; Γιατί ο σχεδιασμός είχε γίνει στο πόδι και δεν υπήρχε δυνατότητα απόδοσης μιας τέτοιας επένδυσης. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο για επένδυση. Υπήρξε μόνο σκέψη για πιθανότητα επένδυσης που προβλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ σαν κάτι που δεν ήταν.


Με όσους έχω μιλήσει που γνωρίζουν τον Παπανδρέου μου έχουν πει ότι είναι ένας άνθρωπος συζητήσιμος, χαμηλών τόνων και φαίνεται να πιστεύει αυτά που λέει. Εγώ λέω όμως ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν πιστεύει αυτά που κάνει...!!! Και φυσικά δεν έχει στελέχη που να τον βοηθήσουν να καταλάβει και να εφαρμόσει σωστά κάποιες πολιτικές. Θα μπορούσα εύκολα να πω ότι δεν έχω προσωπικά μαζί του. Έχω όμως. Ο άνθρωπος είναι απλά επικίνδυνος.


Ο οικονομολόγος κύριος Παπακωνσταντίνου εφαρμόζει μια πολιτική φόρων που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που έλεγε πριν. Δεν είναι δυνατόν να επιμένει ότι είχε δίκιο και τότε και τώρα, άσχετα με το πόσο είναι το έλλειμμα. Όλοι θυμούνται τι έλεγε για το πάγωμα μισθών. Και όμως... αυτός έκανε... μείωση. Αν το πάγωμα ήταν κακό για τα τότε νούμερα, τώρα η μείωση τι είναι; Καλή; Το πάγωμα της αγοράς βοήθησε σε κάτι ή απλά μεγάλωσε το πρόβλημα; Εμείς οι δεξιοί λέμε ότι το πρόβλημα γιγαντώθηκε λόγω αυτής της πρακτικής.


Το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Και μέχρι πριν λίγο καιρό οι περισσότερες εφορίες ήταν ακέφαλες (ίσως ακόμα είναι) ενώ κάποιες δεν έχουν προσωπικό και κάνουν γραφική δουλειά οι... καθαρίστριες!!! Έτσι θα πατάξουν την φοροδιαφυγή; Η νομίζουν ότι με το να βρουν 300 πισίνες από το Google Maps και 1000 κότερα από off-shore έλυσαν το πρόβλημα της χώρας; Αν μη τι άλλο, αυξάνοντας την φορολογία και μάλιστα την έμμεση αύξησαν την φοροδιαφυγή. Δεν την μείωσαν. Ότι βγάζουν από τους νομοταγής πολίτες το χάνουν από τους κλέφτες στο διπλάσιο. Κοινώς, τα κορόιδα πληρώνουν...


Τι με ενδιαφέρει αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Δεκέμβριο μετά από μια πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ  στις τοπικές εκλογές ή τον Απρίλιο του 2011, αν μέχρι τότε έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας με συνεχής άστοχες κινήσεις και με τρομερές καθυστερήσεις;


Σε όλες τις παρατάξεις, σε όλα τα κόμματα υπάρχουν άξιοι άνθρωποι και άνθρωποι με ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Τόσο δύσκολο είναι να βρουν λύσεις για μερικά ζητήματα που θα φέρουν ανάπτυξη; Αλλά να είναι πραγματικές λύσεις. Όχι επικοινωνιακά τρικ.


Το πρόβλημά μου δεν είναι ποιος θα εφαρμόσει κάτι, αλλά αυτό που θα εφαρμοστεί να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο για τον τόπο. Και αυτό δυστυχώς δεν το βλέπω από την "κυβέρνηση" του ΠΑΣΟΚ. Αν το βλέπει κάποιος θα ήθελα την γνώμη του... αρκεί να μην ξεκινήσει από την θέση του ΠΑΣΟΚ "για όλα φταίει η δεξιά". Εγώ μπορώ να κάνω τον συμβιβασμό (που δεν είναι εξάλλου και συμβιβασμός καθώς δεν έχω μετοχές στην Ν.Δ.) ότι δεν φταίει φυσικά για όλα το ΠΑΣΟΚ.


Σημείωση
: Την λέξη κυβέρνηση την έχω σε εισαγωγικά γιατί πρώτον δεν κυβερνάει πλέον το ΠΑΣΟΚ, αλλά απλά διαχειρίζεται την χώρα ελέω Δ.Ν.Τ. και δεύτερον δεν φέρεται ως κυβέρνηση αλλά ως χούντα.

http://vaspersview.blogspot.com/2010/10/blog-post_4291.html

Σχόλια