Καπνός ο αντικαπνιστικός νόμος με την ανοχή του Γιώργου...

«Τα καταφέραμε καλά, απαγορεύθηκε το κάπνισμα» αναφωνούσε υπερήφανος στις αρχές Οκτωβρίου από βήματος Βουλής ο πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος στους βουλευτές του, με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου στον απολογισμό έργου που έκανε - μεταξύ των οποίων η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, ο «Καλλικράτης», η «Διαύγεια», οι προσλήψεις  υπαλλήλων μόνο μέσω ΑΣΕΠ και η συμφωνία για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά - κράτησε την ολική απαγόρευση του καπνίσματος ως την καλύτερη δράση της κυβέρνηση για το τέλος.Οι φωτογραφίες που φέρνουν σήμερα στο φως οι «Αποκαλύψεις» δεν επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης. Δεν πρόκειται για μοντάζ, δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση. Και διαψεύδουν πέρα έως πέρα τον Γιώργο Παπανδρέου! Το προηγούμενο Σάββατο, ο πρωθυπουργός πήγε μαζί με τον επικεφαλή των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Σταύρο Λαμπρινίδη, και τις συζύγους τους σε γνωστό εστιατόριο του Νέου Ηρακλείου, όπου ο κ. Παπανδρέου είναι τακτικός θαμώνας και σπεσιαλιτέ του οποίου είναι ψαρομεζέδες.
Μικρής αξίας είναι το γεγονός ότι η εμφάνιση του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο μαγαζί πέρασε απαρατήρητη, αφού ουδείς σηκώθηκε έστω να τον
χαιρετήσει. Απ’ την άλλη όμως, εκείνο που έχει πραγματική σημασία είναι ότι η παρουσία του πρωθυπουργού δεν πτόησε στο ελάχιστο ούτε τους θαμώνες ούτε και τους υπευθύνους του μαγαζιού -παρά το γεγονός ότι βάσει νόμου και οι δύο πλευρές βαρύνονται με αυστηρότατο πρόστιμο - καθώς συνέχισαν ανενόχλητοι να καπνίζουν. Και ιστορική αξία έχει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δια της σιωπής του και της παραμονής του στο χώρο δέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο αντικαπνιστικός νόμος «μπάζει» και προκαλεί παρενέργειες.
Το εστιατόριο στεγάζεται σε κλειστό χώρο και βάσει του νόμου Ξενογιαννακοπούλου, απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου το κάπνισμα. Σημειώνεται δε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο εν λόγω εστιατόριο έγινε δύο ημέρες πριν την απόφαση των εστιατόρων να ...επαναστατήσουν εναντίον του νόμου και να ξαναβγάλουν τα τασάκια στο τραπέζι. Ο Γ. Παπανδρέου που δεν φάνηκε ούτε λεπτό
να ενοχλείται από την κατάφωρη παραβίαση του νόμου, κάθισε στο σύνηθες τραπέζι του, στη γωνία  και παρήγγειλε συναγρίδα ψητή, πράσινη σαλάτα με ντοματίνια Σαντορίνης και ένα μπουκάλι λευκό κρασί -για όλη την παρέα εννοείται.  
(Aποκαλύψεις)
 

Σχόλια