Έλληνες! Σωθήκαμε! φωτιά στα «μπατζάκια μας».


Γράφει η Ιδεοπηγή.

Έχω ξαναγράψει ότι δεν είμαι μάντης ούτε εξυπνότερος από κανένα Έλληνα. Διαθέτω όπως όλοι μας κοινό νου μόνο που προσπαθώ να σκέπτομαι μεθοδικά. Πρώτα σαν μαθηματικός βρίσκω και υπολογίζω τις παραμέτρους και ύστερα σαν σκακιστής προσπαθώ να προβλέψω τις επόμενες κινήσεις.
Έχω διατυπώσει στα κείμενά μου ότι υπάρχει στους σημερινούς πολιτικούς η λογική «ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα χαθούμε όλοι μαζί».
Ω! του θαύματος, πιστεύω έρχεται η επιβεβαίωση.
Ξαφνικά το σάπιο πολιτικό σύστημα ανακαλύπτει την ανάγκη κυβέρνησης στηριγμένης στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Έχουμε ακούσει παλιότερα σχετικές δηλώσεις του Καρατζαφέρη και όχι μόνο.
Μάθαμε από συνέντευξη της Ντόρας ότι επίκειται η ίδρυση του κόμματός της μετά τις δημοτικές εκλογές, με υπονοούμενα συμμετοχής του σε κίνηση επίλυσης των σημερινών προβλημάτων (συμμετοχής σε κυβερνητικό σχήμα;).
Μας πληροφόρησε ο Μητσοτάκης ότι ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου είναι λαϊκιστές.
Ο Κυριάκος παρ’ όλα αυτά παραμένει στη ΝΔ. «Και μαζί και μόνοι».
Τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ (Πάγκαλος και σια) εκθειάζουν την ορθότητα της πολιτικής (με κωλοτούμπες) του Καρατζαφερικού κόμματος.
Τα σχήματα των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών αποτελούνται από «αχταρμά» μελών και στελεχών από ιδεολογικά αντίθετους χώρους.
Αυτοβαπτίζονται κομματικά στελέχη σαν ανεξάρτητοι.
Το σκηνικό στήνεται αργά και μεθοδικά. Η συγκυβέρνηση έρχεται. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των αντιλαϊκών μέτρων, που πήρε και όσων έπονται, και προ της διάλυσής του θα προσπαθήσει να το μοιραστεί με άλλα κομμάτια του σάπιου κατεστημένου. Το ότι για όλα φταίει η κακή τρόικα δεν πείθει.
Φυσικά το χρυσωμένο χάπι είναι: όχι κυβέρνηση συνεργασίας των υπαρχόντων κομμάτων (η πλήρης αποθέωση) αλλά συμμετοχή προσωπικοτήτων στην κυβέρνηση που πρόσκεινται σε άλλα κόμματα. Εννοούν και βουλευτές άλλων κομμάτων ή απλώς συμπαθούντες (ελεγχόμενους); Θα δούμε.
Η συμμαχική κυβέρνηση αν και φαίνεται σαν δημοκρατικότερη δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να συμφωνηθεί γιατί θα υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις απ’ τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Ο εμπλουτισμός όμως, λόγω των εκτάκτων αναγκών και της κακής οικονομικής κατάστασης, από «πετυχημένους» (τρομάρα μας) πολιτικούς είναι περισσότερο ρεαλιστικός (και εύπεπτος).
Η είσοδος της πολύ «επιτυχημένης» Ντόρας (κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή) στην κυβέρνηση εκτός της «σωτηρίας» μας έχει και κίνδυνο αντιδημοκρατικότητας αν γίνει μετά την ίδρυση του κόμματός της. Το υπό δημιουργία κόμμα χωρίς να έχει λάβει μέρος σε εθνικές εκλογές θα γίνει κυβερνητικό κόμμα. Φυσικά την ευθύνη για μια τέτοια επιλογή θα φέρει εξ ολοκλήρου το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου.
Μετά τον διορισμό βουλευτών (ψηφοδέλτιο επικρατείας) θα έχουμε και διορισμό κυβερνητικών κομμάτων.
Φυσικά η ΝΔ θα μείνει εκτός γιατί χρειάζεται σαν εφεδρεία του σάπιου κατεστημένου.
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας;;;;;;; 

Σχόλια