Να ξεκαθαρίσει επιτέλους τη θέση του ο υποψήφιος Δήμαρχος του Μνημονίου



Την Κυριακή στη Λάρισα ο πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου το ξεκαθάρισε : « Το διακύβευμα των εκλογών είναι πολιτικό. Το δίλημμα είναι αν η χώρα και η οικονομία της θα πάνε μπροστά ή πίσω». Είναι εμφανές ότι ο πρωθυπουργός ενόψει των εκλογών υπερασπίζεται το μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε.
  Απορίας άξιο λοιπόν, πως ο υποψήφιος δήμαρχος του μνημονίου, κ. Σκοτινιώτης στην εκλογική του διακήρυξη ανέφερε ότι στο ψηφοδέλτιό του «χωράνε και υποστηρικτές και επικριτές του μνημονίου»! Ο ίδιος ο πρωθυπουργός με αδιαμφισβήτητο τρόπο περιέγραψε το πολιτικό πλαίσιο των εκλογών.
  Είναι γνωστό ότι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολιτικά στελέχη αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι και ψηφοφόροι του που διαφωνούν με την πολιτική του μνημονίου. Η αίσθηση αυτή καταγράφεται πλέον σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Κοινό τόπο πλέον αποτελεί και η άποψη  ότι οι παρενέργειες του μνημονίου έχουν εξαθλιώσει μεγάλες μάζες πολιτών και ρίχνουν  βαριά τη σκιά τους στην Αυτοδιοίκηση,   από την οποία αφαιρούνται οικονομικοί πόροι και προστίθενται δαπανηρές αρμοδιότητες.
   Ο κ. Σκοτινιώτης δεν είναι απλά ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι ο κατεξοχήν εκφραστής του μνημονίου. Στελέχη που αυτοαποκαλούνται είτε μεταρρυθμιστική , είτε ανανεωτική    αριστερά, αποτελούν το πολιτικό άλλοθι της σημερινής λαίλαπας που πλήττει τα εισοδήματα  και την καθημερινότητα των πολιτών, που πλήττει καίρια  το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι η ώρα να ξεκαθαρίσει ο κ. Σκοτινιώτης  αν είναι υποστηρικτής  ή πολέμιος του μνημονίου.
   Είτε όμως το ξεκαθαρίσει  είτε όχι,  θα υποστεί   την ήττα,  γιατί είναι απαίτηση των πολιτών  να ηττηθούν οι πιο πιστοί  εκφραστές του μνημονίου που καθημερινά τους πνίγει.  Έχουμε άνάγκη άλλης πολιτικής και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ας θυμίσουμε στον κόσμο ότι ο κυβερνητικός υποψήφιος  κ. Σκοτινιώτης  στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων Δημάρχων μίλησε, ξεκάθαρα, για απογραφή και αυτοδιοικητικό ΔΝΤ.

Σχόλια