Σαμαράς: «Κυβερνάτε με ψέματα»

Σφοδρή κριτική από τον πρόεδρο της Ν.Δ.
για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
Των Ελλης Tριανταφυλλου – Γιωργου Π. Τερζη
Στη φράση «ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές με ψέματα και κυβερνάει με ψέματα» συνόψισε χθες ο αρχηγός της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς τη σκληρή κριτική του προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. Η νέα επίθεση ξεκίνησε με ένα νέο βίντεο αντί προλόγου, στο οποίο επαναλαμβάνεται η προεκλογική δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν», οι μετεκλογικές δεσμεύσεις περί αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, που τελικά περικόπηκαν, η θέση του πρωθυπουργού για τις συνέπειες στην πορεία μιας χώρας από την εμπλοκή του ΔΝΤ, αλλά και δεκάδες επικριτικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων.
«Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη, που εξελίσσεται στη χειρότερη της τελευταίας 35ετίας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς, αποτιμώντας τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα για να εκλεγεί, μετά έκανε τα αντίθετα από αυτά που υποσχόταν και μετά έστησε εξεταστικές επιτροπές, προκάλεσε πρωτοφανή κρίση δανεισμού και υπέγραψε το Μνημόνιο δένοντας χειροπόδαρα την χώρα. «Το ΠΑΣΟΚ είπε ψέματα ότι δεν γνώριζε την κατάσταση. Ο κ. Παπανδρέου εξαπάτησε το εκλογικό σώμα τάζοντας σε όλους λαγούς με πετραχήλια, παρέλυσε τον δημοσιονομικό μηχανισμό και κατέρρευσαν τα έσοδα, ενώ έκανε και αλχημείες φουσκώνοντας το έλλειμμα», πρόσθεσε. Επανέλαβε ακόμη ότι ο διασυρμός της χώρας ξεκίνησε τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα spreads, ενώ όπως είπε, η μη έγκαιρη λήψη των απαιτούμενων μέτρων μετέτρεψε το πρόβλημα του ελλείμματος σε κρίση δανεισμού.
Εξεταστική οικονομίας
Εμφανής στην ομιλία του κ. Σαμαρά ήταν η προσπάθεια να αξιοποιήσει τις εσωτερικές αναταράξεις που προκλήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ από την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, αλλά και από τη δημόσια παραδοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «όλοι μαζί τα φάγαμε τα λεφτά».
«Τώρα στήνουν νέα εξεταστική για την οικονομία… Που αρχικά τη σχεδίαζαν να πάει πίσω ώς το 2004. Κι ύστερα, υπό την πίεσή μας, δέχθηκαν να πάει πιο πίσω, ώς το 2001. Αλλά τότε, ο πρώην πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημίτης, με εμφανή δυσφορία, τους ζήτησε να την πάνε ακόμα πιο πίσω, ώς το 1996», είπε ο κ. Σαμαράς και επανέλαβε ότι όταν η Ν.Δ. αναλάβει την εξουσία θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για τις συνθήκες υπό τις οποίες οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ και το «πώς στήθηκαν κερδοσκοπικά παιχνίδια από τις εκλογές και μετά».Ο αρχηγός της Ν.Δ. κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι εξαγγέλλει προϋπολογισμό με πρόσθετους φόρους και περικοπές δαπανών, με ύφεση και ανεργία στο 15%.
Παράλληλα, προειδοποίησε την κυβέρνηση, φωτογραφίζοντας τα σενάρια επενδύσεων στο Ελληνικό, να μην προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση αλλά σε διεθνή διαγωνισμό. Η σφοδρή επίθεση ολοκληρώθηκε με αναφορά στην πρόσφατη βράβευση του πρωθυπουργού στη Γερμανία. «Πρόσφατα η γερμανική τράπεζα βράβευσε τον πρωθυπουργό για την ειλικρίνειά του, σύντομα θα τον ανταμείψει και ο ελληνικός λαός για την ειλικρίνειά του, κυρίως για το λεφτά υπάρχουν».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100058_06/10/2010_417641

Σχόλια