Σύλληψη 65χρονου για την παραποίηση ανακοίνωσης ΥΠΕΞ

Στη σύλληψη ενός 65χρονου για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου προχώρησε η αστυνομία, μετά από καταγγελία της αναπληρωτού υπουργού Εξωτερικών Μ.Ξενογιαννακοπούλου για διακίνηση παραποιημένου δελτίου Τύπου που αφορούσε απάντησή της σε επερώτηση βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού [Βλέπε άρθρο] .
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συλληφθείς είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης των ΗΠΑ και είχε πολιτευτεί στο παρελθόν, με τον ΛΑ.Ο.Σ. στη Β' Αθηνών.
Το παραποιημένο δελτίο Τύπου πλαστογραφήθηκε στις 15 Οκτωβρίου και όπως κατήγγειλε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, οι αποστολείς χρησιμοποίησαν ψευδώς το όνομα της, ως χρήστη ηλεκτρονικού λογαριασμού ο οποίος δεν της ανήκει, και από τον οποίο έγινε η επίμαχη αποστολή. Το παραποιημένο δελτίο Τύπου, με αλλοιωμένες τις δηλώσεις της κ. Ξενογιαννακοπούλου, εστάλη σε πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών του ίντερνετ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ως αποστολέας φαινόταν η ίδια.
Μετά από διαδικτυακή και ψηφιακή έρευνα που διενέργησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία παρέπεμψε την υπόθεση η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ταυτοποιήθηκε ηλεκτρονικά ο δημιουργός – διακινητής του παραποιημένου δελτίου Τύπου.

Μετά από έρευνα στην οικία του 65χρονου, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκε αποθηκευμένο σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του αυτούσιο τμήμα, από το παραποιημένο έγγραφο.
Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, ο συλληφθείς προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα, απωθώντας βίαια τους αστυνομικούς.
Στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας σκληρός δίσκος και ένα τεμαχισμένο έγγραφο το οποίο φέρει χειρόγραφες σημειώσεις.
Ο 65χρονος, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1884173

Σχόλια