Στο 28% η επίσημη ανεργία στη Νέα Ιωνία και ο κ. Παπατόλιας την… παρατηρεί!

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»


-«Δίνει αφειδώς υποσχέσεις όταν ο ίδιος έχει απλήρωτους
εργαζόμενους στη νομαρχία Μαγνησίας επί πολλούς μήνες»

«Την ώρα που η ανεργία στη Μαγνησία και ειδικότερα στη Νέα Ιωνία έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή ύψη, ο απερχόμενος νομάρχης αντί να κάνει την αυτοκριτική του για τις υποσχέσεις του το 2006 τις οποίες δεν τήρησε, δίνει τώρα ακριβώς τις ίδιες υποσχέσεις σ’ ολόκληρη την Θεσσαλία».
Αυτό επισημαίνει ο ενωτικός συνδυασμός «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Κώστα Αγοραστό σε ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρονται:
«Καθημερινά πλέον ο κ. Παπατόλιας συνεχίζει να αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι έχει πάρει διαζύγιο… με την αλήθεια, θεωρώντας ότι μπορεί να παραπλανήσει τους πολίτες της Θεσσαλίας για το δήθεν πρόγραμμα του συνδυασμού του.
Χωρίς ενδοιασμό επανήλθε, επισκεπτόμενος πρόσφατα τα Τρίκαλα, σε εξαγγελίες για την ανεργία και την απασχόληση, χρησιμοποιώντας τα ίδια «παχιά» λόγια με το 2006 για το Παρατηρητήριο Απασχόλησης καθώς και για «Φορέα τόνωσης της Απασχόλησης»!
Θυμίζουμε τι υποσχόταν το 2006 ο υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας κ. Παπατόλιας στους πολίτες του νομού:
«- Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.
- Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και παρεμβαίνουμε για να ενισχύσουμε εκείνες τις επενδύσεις που εξασφαλίζουν σταθερές θέσεις εργασίας.
- Παρεμβαίνουμε δραστικά με πολιτικές που εξασφαλίζουν ισότητα ευκαιριών σε άνδρες και γυναίκες, με πολιτικές που είναι «φιλικές προς την οικογένεια»».
Οι πολίτες της Μαγνησίας μπορούν να αξιολογήσουν τι απ’ όλα όσα έλεγε (δεν) έκανε.
Μπορούν όμως και οι πολίτες συνολικά της Θεσσαλίας να αξιολογήσουν το μέγεθος της αναξιοπιστίας του καθώς το 2010, τελευταία χρονιά της διοίκησης του κ. Παπατόλια και πρώτη χρονιά εφαρμογής του Μνημονίου, οι απολύσεις και η ανεργία στη Μαγνησία έχει εκτοξευθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Ένα στοιχείο μόνο αρκεί: Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης η ανεργία στη Νέα Ιωνία «χτύπησε» οροφή, ξεπερνώντας το 28% του ενεργού πληθυσμού!
Τι έκανε ο κ. Παπατόλιας για αυτό τα τέσσερα χρόνια της θητείας του; Πότε, που και πως παρενέβη να «ενισχύσει» την απασχόληση;
Πως συμβιβάζονται οι υποσχέσεις του 2006 που επαναλαμβάνει το 2010 όταν σε εταιρεία της ίδιας της νομαρχίας Μαγνησίας (ΚΕΚΑΝΕΜ) υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι επί πολλούς μήνες;
Ο κ. Παπατόλιας το μόνο που έκανε και μάλιστα στο τέλος της θητείας του –με καθυστέρηση δύο ετών από τότε που το εξήγγειλε- ήταν να ιδρύσει Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας, δαπανώντας πολύτιμους πόρους 150.000 ευρώ. Μπορεί να πει με στοιχεία σε πόσους ανέργους βρήκε δουλειά το περίφημο και πολυδάπανο Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας;
Δυστυχώς η ανεργία καλπάζει παντού ως αποτέλεσμα των μέτρων του Μνημονίου που ο ίδιος ο κ. Παπατόλιας υποστηρίζει.
Δυστυχώς η ανεργία καλπάζει στη Μαγνησία και ο ίδιος ο κ. Παπατόλιας την… παρατηρεί!
Με την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι ο πρωθυπουργός έθεσε προχθές το δίλημμα στους Έλληνες «ή ψηφίζετε τους κυβερνητικούς υποψήφιους ή χρεωκοπία». Ειδικά, για την Θεσσαλία ο κυβερνητικός υποψήφιος κ. Παπατόλιας εκπροσωπεί και τη χρεωκοπία αφού σε 4 χρόνια κατόρθωσε (περί κατορθώματος πρόκειται) να υπερχρεώσει τη νομαρχία Μαγνησίας, την οποία παρέλαβε με πλεόνασμα 1 εκατ. 830 χιλ. ευρώ σύμφωνα με τον πρώην νομάρχη κ. Γιάννη Πρίντζο, χωρίς μάλιστα να κάνει έργο».





Σχόλια