ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ "ΛΟΓΟΣ"..ΠΙΠΤΕΙ ΣΑΜΑΡΑΣ!!




Εκσυγχρονισμένο "ρητό",φίλες και φίλοι Νεοδημοκράτες-πιστοί ομοιδεατες και δηθεν-που "ελαβε" θέση πλέον για ανάγνωσμα, στο αλφαβητάρι του κόμματος, ειδικά προσαρμοσμένο για τους  "αδιάφορους" και "άτακτους" μαθητές!!
Μεταξύ μας τώρα,γέμισαν οι καφενέδες και τα έδρανα,από πολιτικάντιδες ανεπιτείδευτους μαθήσεως,υπεροπτικούς φαυλατάδες, ρήτορες της κακιάς ώρας, που ανάθεμα και υπηρέτησαν ποτέ αυτό που εμείς γνωρίζουμε και υπερασπίζουμε, ως φιλελευθερισμό!!
Διότι, αγαπητοί μου,φιλελευθερισμός, δεν είναι να γίνεσαι πολιτικός από σπόντα,μήτε επειδή ¨"το
χει τ΄όνομα"!

Δεν είναι, να φυτρώνεις σαν μαιντανός, όπου υπάρχει τηλεοπτικό κανάλι και να λαικίζεις-ως "αγαπημένο" παιδι του λαού,για την κατάντια της χώρας, αφού δεν βλέπεις την κατάντια σου!
Ούτε,διαιωνισμός της "πολιτικής" σου φαμίλιας,της ψωροπερηφάνειας σου, της υπερβολικής σου φιλοδοξίας, της οπισθοδρομικής σου μιζέριας,της "ας πούμε" πολιτικής παιδείας σου!
Δεν είναι επίσης, η επαγγελματική σου αποκατάσταση και η "διαδοχικότητα" απ΄την μαμά ή τον μπαμπά!
Πόσο πια να κρατήσουν καβαντζωμένο κείνο το "ερμο" το έδρανο στην βουλή?
Δεν είναι, αναίδεια! 
Απαξίωση! 
Φαγωμάρα! 
Θάψιμο! 
Ούτε..αλλού τρώμε και πίνουμε και αλλού πάμε και..το δίνουμε,μόλις χάσουμε την εξουσία απ΄τα χέρια!!!
Δεν είναι "ανταρσία"!! Ούτε καλάμι για καβάλημα, για να πετάς καμαρωτός πάνω απ΄τον λαουτζίκο που σε τίμησε με την ψήφο του!! 
Δεν είναι πόλεμος για την αρπαγή ενός ωραίου τίτλου!
Δεν είναι να μας "πρίζεις" τα συκώτια μέχρι να μπεις στον τάφο σου! Δ
εν είναι "ξαφνικό" ενδιαφέρον για τον πολίτη και για τον τόπο σου, κάθε 4 χρόνια!! 
Δεν χρειάζεσαι τόσο μακροχρόνιες διακοπές....
Δεν είναι το ρουφιανιλίκι, το ρουσφετιλίκι και πάσης φύσεως συκοφαντία και τάξιμο,μέχρι να εναπωθέσεις τα καλομαθημένα  σου οπίσθιά, στην παχιά  σου πολυθρόνα! !!
Δεν είναι τσιφλίκι!Παιχνίδι,Υποκρισία,αθέμιτος ανταγωνισμός!
Είναι δικαίωμα στην ΖΩΗ!Είναι, ελευθερία. ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη,ευημερία,σεβασμός,ελευθερη βούληση,γνωσιολογικός ορθολογισμός,πίστη στην πρόοδο,πάταξη στην μιζέρια!Παιδεία! Κουλτούρα,μάθηση..

Μα αν δεν τα "παίρνεις" τα γράμματα, τι πας και κάνεις φίλε μου, μες την Βουλή? Ανάμεσα στους τρακόσσιους, δεν φοβάσαι τον  "Λεωνίδα" που απίβδησε πια και θα σου πάρει το κεφάλι?Η...δεν πίστευες, πως υπάρχει "Λεωνίδας" πιά...
Πάρε, λοιπόν την σάκκα σου, τα μολυβοκοντηλά σου, τις μουντζουρωμένες φυλλάδες σου και το ύφος σου, και πήγαινε σπίτι σου να καθαρίσεις φασολάκια, να φτιάξεις κανα σκαλτούνι,να τα φορτώσεις και στον "κόκορα" και ν ανέβεις κατά το βουνό για να βρεις τους φίλους τους "Αντάρτες"...
Και "μηνυσέ τους και από μενα, φωναχτά,που χρονια το χω αχτι:
OΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ..ΠΙΠΤΕΙ ΣΑΜΑΡΑΣ!!...
Eτσι, για να φυλάει ο φόβος τα έρμα..

Ρούλα Βασιλά

Σχόλια