Έλα! εμφανίστηκαν κουμπάροι και στην κυβέρνηση Παπανδρέου;

Στο blog των Σιδηροδρομικών ανακαλύψαμε το εξής απίστευτο:

Νότης Παρασκευόπουλος:Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από Deal για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τα ΚΤΕΛ;
Διαβάσαμε πρόσφατα στον Τύπο και συγκεκριμένα στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο τα ΚΤΕΛ δια του Προέδρου της Ομοσπονδίας τους Σοφοκλή Φάτσιου κατέθεσαν πρόταση για εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία κοινοποιήθηκε και στον Πρωθυπουργό. Για να καταλάβουμε αν εμπλέκεται σ’ αυτή την πρόταση ο Νότης Παρασκευόπουλος ας δούμε ποιος είναι ο συγκεκριμένος κύριος. Συγκοινωνιολόγος στο επάγγελμα αυτή τη στιγμή φέρεται ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Οργανωτικών καινοτομιών. Κάποιοι τον θεωρούν επιστήθιο φίλο του Πρωθυπουργού,κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι κουμπάρος του (αμάν αυτοί οι κουμπάροι). Το σίγουρο είναι ότι πολλοί στο ΠΑΣΟΚ και στην Κυβέρνηση όταν τον δουν μπροστά τους «στρίβουν». Δημοσιεύματα τον θέλουν να είναι ο βαθμολογητής των Υπουργών. Ήταν ο αξιολογητής των βιογραφικών των γενικών γραμματέων των υπουργείων με τα γνωστά αποτελέσματα. Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε δημοσίευμα της Καθημερινής στις 13/6/2010 σε άρθρο του Κ. Ζούλα: .....
«Είναι αλήθεια ότι ο κ. Παρασκευόπουλος ελάχιστη σχέση είχε με την πολιτική μέχρι που προ έτους, ο κ. Γ. Παπανδρέου τον έχρισε σύμβουλό του στα θέματα οργανωτικών καινοτομιών(;). Εκτοτε ελάχιστοι γνώριζαν τι ακριβώς πράττει, μέχρι που το όνομά του ξανακούστηκε τον Οκτώβριο στην οργάνωση του περιβόητου open gov. Το πώς ακριβώς ανατέθηκε ο ρόλος αυτός σ’ ένα συγκοινωνιολόγο δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Πολύ περισσότερο να εξηγηθούν τα κριτήρια με τα οποία ο πρωθυπουργός του εμπιστεύθηκε προσφάτως κάτι ακόμη «πολιτικότερο». Να αναπροσαρμόσει βάσει των νέων συνθηκών το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και να ελέγχει κατόπιν την εκτέλεσή του.Στο έλλειμμα προφανών απαντήσεων στα ερωτήματα αυτά αποδίδεται μάλλον η μεγάλη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζεται ο κ. Παρασκευόπουλος από πολλούς υπουργούς. Πόσω μάλλον όταν έγινε γνωστό ότι στεγάζεται με την ομάδα του στο «στρατηγείο» του κ. Χάρη Παμπούκη στην οδό Βασ. Σοφίας, το οποίο -όχι τυχαίως- αποκαλείται ήδη από κάποιους «παρα-Μαξίμου»... Η δυσφορία των υπουργών, ωστόσο, δεν έγκειται μόνον στο ότι προέκυψε αίφνης άλλος ένας «επόπτης» τους. Προκλήθηκε κυρίως λόγω της περιγραφόμενης «άνεσης» του κ. Παρασκευόπουλου να αξιώνει από εκείνους συσκέψεις με την ομάδα του, προκειμένου να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το έργο τους. Η πρόσφατη επιλογή του κ. Δημ. Ρέππα να αρνηθεί -κατά πληροφορίες- μια τέτοια σύσκεψη και να παραπέμψει τον κ. Παρασκευόπουλο στον γ.γ. του υπουργείου κ. Χάρη Τσιώκα δεν ήταν τυχαία, όπως και η ανάλογη δυσφορία που εξέπεμψε η κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Λέγεται, μάλιστα, ότι ειδικώς ο υπουργός Υποδομών θέλησε, «απαξιώνοντας» τον κ. πρωθυπουργικό σύμβουλο, να στείλει και ένα μήνυμα στον κ. Παπανδρέου. Και τούτο διότι σε όλες τις τελευταίες συναντήσεις του με τον κ. Παρασκευόπουλο, ο τελευταίος φέρεται να διαφωνούσε εντονότατα μαζί του για τον «ενδεδειγμένο» τρόπο διάσωσης του ΟΣΕ, ωσάν να εκφράζει εκείνος (και όχι ο υπουργός) την επίσημη κυβερνητική γραμμή!»


Ο πολυπράγμων αυτός σύμβουλος έφερε στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αξιοκρατικά βεβαίως τον Κωστέα καθώς γνωρίζονται από παλιά. Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά. Ας πάμε στο «ζουμί». Όλοι έχουμε πολιτικό παρελθόν, βεβαίως και ο κ. Νότης Παρασκευόπουλος. Πριν φτάσει στα σημερινά μεγαλεία (όχι ότι παλιότερα δεν ήταν άνθρωπος που είχε άκρες) διατηρούσε ένα blog το organotis.blogspot.com το οποίο σήμερα έχει καταργήσει. Γιατί; Γιατί δεν πρέπει να διαβάσει κανείς τι έγραφε τότε στο blog. Δυστυχώς για εκείνον έχoυμε εκτυπώσει τις σημειώσεις του και δεν θέλουμε διαψεύσεις. Έγραφε λοιπόν στις 16 Οκτωβρίου 2007: «Ανατροπή είναι και το να υπερβούμε τα αριστερά «φιλεργατικά» ταμπού μας και να δεχθούμε ότι η αναδιανομή του πλούτου σημαίνει ότι πέρα από τους κεφαλαιοκράτες θα κληθούν να «αναπροσαρμόσουν» τα εισοδήματα και τα μονοπώλια τους και ορισμένες συντεχνίες που μέσα από την αγκαλιά της δημοσιοϋπαλληλικής μονιμότητας και τον μονοπωλιακό χαρακτήρα της δουλειάς τους (λιμενεργάτες του ΟΛΠ, μηχανοδηγοί του ΟΣΕ, ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων της Ολυμπιακής, κλπ), αμείβονται με πολλαπλάσιες αμοιβές από αυτές που θα μπορούσαν να μην προκαλούν τον μέσο εργαζόμενο».
Την 1η Μαρτίου 2007 αναφερόμενος στο ζήτημα των Σκοπίων εγκαλούσε τον σημερινό Πρωθυπουργό και τότε αρχηγό της Αντιπολίτευσης ότι υπονομεύει τον Καραμανλή και έγραφε: «Δεν μπορεί όταν ο Πρωθυπουργός διακηρύσσει ότι η θέση της Ελλάδας είναι όχι στην διπλή ονομασία και σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει ότι οι θέσεις του είναι ακριβώς οι ίδιες αλλά ότι ο Πρωθυπουργός ψεύδεται και έχει αποφασίσει να δεχτεί την διπλή ονομασία. Έτσι ροκανίζει τη διαπραγμάτευση. Ακόμα και να έχει πληροφόρηση για κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ. Στήριξε τον Πρωθυπουργό όταν λέει κάτι σωστό και κατήγγειλε τον όταν λοξοδρομήσει».
Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008 την εποχή που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πάρει επάνω του ο Νότης παίρνει τη μεγάλη απόφαση να φύγει από το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Όχι όμως ήσυχα-ήσυχα αλλά με θόρυβο. Γι’ αυτό γράφει στο blog του άρθρο με τον τίτλο «ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ»: «Μετά από 33 χρόνια σε ένα σπίτι, όταν ανοίξεις την πόρτα και βγεις έξω νοιώθεις αμηχανία. Σαν ψάρι έξω από το νερό. Αφήνεις πίσω αγώνες, χαρές, πίκρες, φίλους και συντρόφους. Είναι μεγάλη απόφαση.
Εγώ λοιπόν την πήρα. Άνοιξα την πόρτα και βγήκα έξω. Όχι πως αποκλείεται να ξαναγυρίσω στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό προϋποθέτει ριζικές αλλαγές που δεν βλέπω να γίνονται. Αν γίνουν θα πρόκειται για θαύμα (πιστεύετε στα θαύματα;).
Μόλις λοιπόν βγήκα έξω κοίταξα "απ'το παράθυρο" μέσα στα άλλα "σπίτια" για να δω μήπως κάποιο από αυτά είναι κατάλληλο για να με φιλοξενήσει. Φαίνεται ότι κάπως καλό είναι αυτό των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Δεν θα μπω όμως ακόμα μέσα. Θα το παρατηρήσω αρκετά πρίν πάρω, ΑΝ πάρω τέτοια απόφαση.
Η αλήθεια είναι ότι ΨΑΧΝΩ. Ψάχνω να βρω αυτόν τον πολιτικό (ηγέτη ή φορέα) που δεν θα μιλάει την σημερινή ξύλινη γλώσσα των Κοινοβουλευτικών μας αστέρων.
Ψάχνω να βρω αυτόν που θα με πείσει ότι λέει αλήθεια. Αυτόν που αναγνωρίζει τα θετικά των αντιπάλων του και που στηρίζει τις ενέργειές τους όταν είναι σωστές. Αυτόν που δεν έχει αυτοσκοπό την εξουσία, αλλά μοχθεί για το συνολικό καλό.
Ψάχνω να βρω αυτόν που θα έχει τ’αρχίδια να πει ανοιχτά στους εργατοπατέρες-συνδικαλισταράδες ότι "Δικαία Κοινωνία" και "Δυνατή Ελλάδα" σημαίνει ότι οι κρατικομονοπωλιακές συντεχνίες τέλειωσαν. Ότι δεν μπορεί καμία συμμορία στο όνομα του "ιερού δικαιώματος της απεργίας" να μου στερεί το φως, το νερό και την δυνατότητά μου να μορφωθώ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ. Ότι υπάρχουν άλλοι, πραγματικά δημοκρατικοί τρόποι να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.
Μέχρι να τον βρω από ότι φαίνεται ότι θα μείνω άστεγος. Καλύτερα όμως έτσι παρά στο ίδιο σπίτι με συγκάτοικο το τέλμα και την απαξίωση της πολιτικής
». Ανοίγουμε μια παρένθεση για να σημειώσουμε ότι πράγματι προσέγγισε τους Οικολόγους για να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009 εποχή δηλαδή που ο Νότης ήταν εκτός ΠΑΣΟΚ αλλά τελικά «τσάκισε» η συνεργασία. Μετά από τρεις μήνες κι αφού το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές ο Νότης επέστρεψε.
Στις 2 Αυγούστου 2008 στέλνει ανοικτή επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό κ.Κ.Καραμανλή, στον Αρχηγό της Αξ.Αντιπολίτευσης κ.Γ.Παπανδρέου, στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ.Γ.Αλογοσκούφη, στον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ.Κ.Χατζηδάκη στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στον ΟΣΕ λοιπόν πρέπει να επέλθει πλήρης διαχωρισμός σε εταιρεία ιδιοκτησίας και διαχείρισης υποδομών και σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών (ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ). Να πάψει να ισχύει το σημερινό ερμαφρόδιτο σχήμα με τον δήθεν «λογιστικό» διαχωρισμό σε μητρική και θυγατρικές εταιρείες. Κανένας ομφάλιος διοικητικός ή οικονομικός λώρος δεν πρέπει να συνδέει αυτές τις εταιρείες».
Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008 έγραφε: «Ποια ΝΔ και ποιο ΠΑΣΟΚ; Άλλα είναι τα δύο κόμματα που υπάρχουν από γενέσεως του Ελληνικού κράτους: Το κόμμα των ΑΠΟΜΕΣΑ και το κόμμα των ΑΠΟΕΞΩ. ΑΠΟΜΕΣΑ όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που απολαμβάνουν το μέγα προνόμιο της μονιμότητας και της ασφάλειας και ενίοτε αυξάνουν τις αποδοχές τους με γρηγορόσημα και άλλα. Μαζί τους όλοι οι άμεσα και έμμεσα κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές και πολιτικάντηδες (το ένα χέρι νίβει τ’άλλο…).
ΑΠΟΕΞΩ όλοι αυτοί που πληρώνουν τους ΑΠΟΜΕΣΑ. Αυτοί που δεν ξέρουν τι θα ξημερώσει αύριο και ζούνε από «κεκτημένη ταχύτητα. Αυτοί που ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ
».
Ο Νότης βεβαίως κατάφερε να είναι και με το κόμμα των ΑΠΟΜΕΣΑ και με το κόμμα των ΑΠΟΕΞΩ. Να αμείβεται από την Κυβέρνηση ως Δημόσιος Υπάλληλος με την ιδιότητα του συμβούλου του Πρωθυπουργού και να έχει τη δική του δουλειά με τα ΚΤΕΛ. «Η εταιρεία Ν.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε σε συνεργασία με τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ, τον ΟΤΕ, την WIND και τις υπόλοιπες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, προσφέρουν στο επιβατικό κοινό της χώρας την νέα μοναδική επίσημη υπηρεσία παροχής πληροφοριών δρομολογίων των ΚΤΕΛ» γράφει το site των ΚΤΕΛ. Συνεργασίες με τα ΚΤΕΛ σε τοπικό επίπεδο από την εποχή Χατζηδάκη (Βόλος – Σέρρες κ.λ.π) γι’ αυτό η αγάπη του για τους λεωφορειούχους.
Υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιος κρύβεται πίσω από την προσφορά των ΚΤΕΛ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;
Η υπερδραστηριότητα του Νότη έγινε η αφορμή τελευταία για τον καυγά ανάμεσα στον Παπακωνσταντίνου και τον Ρέππα. Εκείνη την εποχή γράφτηκαν διάφορα όπως: «Αφορμή αποτέλεσε πρόσφατο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (ΤΟ ΘΕΜΑ), που στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Σε ιδιώτες τα λεωφορεία – Το υπουργείο Οικονομικών και το γραφείο του πρωθυπουργού προετοιμάζουν λύση τύπου Ολυμπιακή», «έλειπε» ο βασικός παίκτης του σχεδίου που ήταν βεβαίως το υπουργείο Υποδομών! Όλοι γνωρίζουν τι επακολούθησε αφού ο Δημήτρης Ρέππας ένιωθε σαν τον αλεξιπτωτιστή που πέφτει χωρίς αλεξίπτωτο και εξεμάνη τόσο κατά του συναδέλφου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου όσο όμως και κατά του Νότη Παρασκευόπουλου, ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού, που έκανε και δηλώσεις προς την εφημερίδα παραβαίνοντας κάθε κανόνα λειτουργίας ενός πρωθυπουργικού συμβούλου.
Η δυσφορία έχει γίνει μεγαλύτερη καθώς όπως επισημαίνουν κορυφαίοι υπουργοί μέσω… συνεργατών τους, ο Νότης Παρασκευόπουλος δραστηριοποιείται ατύπως και στον τομέα των μεγάλων επενδύσεων. Φαίνεται, όμως, πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και κάποιοι από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού με αρμοδιότητα την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου Νότης Παρασκευόπουλος, άλλα έχουν κατά νου και παρακάμπτουν τους αρμόδιους υπουργούς και με πρόσχημα τα ελλείμματα των δημοσίων επιχειρήσεων, να προχωρήσουν στην εκποίηση ΔΕΚΟ και προκειμένου για την ΕΘΕΛ να εφαρμόσουν το σχέδιο Μητσοτάκη, που έμεινε ημιτελές και οι «νοικοκυραίοι» δεν πήραν τα λεωφορεία
».
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κι αυτή τη φορά θα λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά του κ. Ρέππα και θα τα «πάρει στο κρανίο» με τις δραστηριότητες του Νότη. Το ερώτημα όμως που τίθεται στον Πρωθυπουργό είναι αμείλικτο: Ποιος άλλαξε απόψεις; Ο Νότης ή εσύ κύριε Πρωθυπουργέ; Απ’ ότι φαίνεται ο Νότης είναι «σταθερή αξία». Όχι μόνο δεν αλλάζει απόψεις αλλά έχει τον τρόπο και να τις επιβάλλει. Επιστρέφοντας στα γραπτά του Νότη και στο άρθρο του με τίτλο «ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ» φαίνεται πως στο πρόσωπό του κύριε Πρωθυπουργέ βρήκες αυτό που σου έλλειπε για να γίνεις ηγέτης.
 
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΣ 


http://citypress-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_915.html

Σχόλια