Νέα παραίτηση "κόλαφος" στον Στρατό

Σαν βόμβα έπεσε την Παρασκευή η παραίτηση του ταξιάρχου Γ.Μ, διοικητή της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, μιας από τις ισχυρότερες ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού η οποία μάλιστα έχει την ευθύνη των ειρηνευτικών αποστολών (Κόσοβο,Αφγανιστάν κτλ) Σημειώνεται οτι ο ταξίαρχος Γ.Μ ήταν ένας εξαίρετος επιχειρησιακός αξιωματικός με μεγάλες δυνατότητες ανέλιξης στα ύπατα αξιώματα.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση υποβλήθηκε διότι έπειτα από διαρκείς πιέσεις των προϊστάμενων κλιμακίων για να ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ σύμφωνα με τις επιθυμίες του υπουργού Ε.Βενιζέλου η μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας από τα Γιαννιτσά στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης, πολλά στελέχη έφτασαν κυριολεκτικά στα όρια τους. Την κατάσταση αυτή ανέφερε,ως όφειλε, ο Ταξίαρχος στον προϊστάμενο Σωματάρχη ο όποιος τον αντιμετώπισε με τρόπο απαράδεκτο.

Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις, διότι γίνεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τις ΕΔ, όπου οι παραιτήσεις προσεγγίζουν τις 3.000, το ηθικό των στελεχών είναι χαμηλό, τα εισοδήματα του προσωπικού είναι εξαιρετικά συρρικνωμένα και υπάρχει έντονος προβληματισμός από το νομοσχέδιο για την εξέλιξη των στελεχών που μόλις κατέθεσε στην Βουλή ο ΥΕΘΑ.



Φαίνεται όμως όλα αυτά αποτελούν ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση, η οποία προτιμά να οργανώνει φιέστες εγκαινίων προεκλογικού τύπου αντί να επιλύει τα προβλήματα των στελεχών. Μπράβο Ταξίαρχε γιατί παρά τις απίστευτες παρεμβάσεις να πάρεις πίσω την παραίτηση και παρά τις οικονομικές απώλειες που θα υποστείς, εσύ επέμεινες, περνώντας ένα μήνυμα λεβεντιάς στους άντρες σου.

Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής.

Σχόλια