«Κόκκινες γραμμές για τη Θεσσαλία αποζημιώσεις στο βαμβάκι και Αχελώος»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΕ ΙΤΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

-Ανέλυσε τις προτάσεις του για ομάδα διαχείρισης κρίσεων στον αγροτικό τομέα παρατηρητήριο τιμών αγροτικών προϊόντων και προώθηση προϊόντων με «Θεσσαλική ταυτότητα»

«Η Θεσσαλία, ενωμένη και αποφασισμένη, θέτει με σαφήνεια τις κόκκινες γραμμές της προς την κυβέρνηση: η μερική εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου και η χορήγηση αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι μέσω ΕΛΓΑ είναι αδιαπραγμάτευτα για τους Θεσσαλούς. Από το βαμβάκι άλλωστε ζει η Θεσσαλία. Περιμένουμε σχετικές δεσμεύσεις από τον υπουργό κ. Κ. Σκανδαλίδη που επισκέπτεται τη Λάρισα. Παράλληλα, η Θεσσαλία αναμένει την δέσμευσή του για συνέχιση και επέκταση των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων όπως η μείωση της νιτρορύπανσης».
Αυτό επισήμανε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός που επισκέφθηκε την Ιτέα Καρδίτσας και δημοτικά διαμερίσματα στον κάμπο της Καρδίτσας.
«Η ψήφος στις εκλογές του Νοεμβρίου για την αιρετή περιφέρεια είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς η Θεσσαλία είναι σε κίνδυνο. Οι περιφερειακές εκλογές μόνο «ανώδυνες» ή «ακίνδυνες» δεν είναι για τον τόπο μας. Από το μνημόνιο και τον τοποτηρητή του κ. Παπατόλια διαγράφεται ολοφάνερος ο κίνδυνος όχι μόνο να μείνουν στάσιμα έργα και αναπτυξιακές παρεμβάσεις αλλά η Θεσσαλία να χάσει και όσα έχουν κατακτήσει και δημιουργήσει, με πολύ κόπο και προσπάθειες πολλών ετών, ενωμένοι οι Θεσσαλοί ως τώρα. Αντίθετα, η Θεσσαλία μόνο να κερδίσει έχει από έναν περιφερειάρχη ικανό και ελεύθερο να διεκδικεί, από έναν περιφερειάρχη που να πιστεύει στην ισόρροπη ανάπτυξης ολόκληρης της περιφέρειας», τόνισε με έμφαση.
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι «βασικός στόχος με την υποψηφιότητά του είναι να ενεργοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της περιφέρειας, να προσθέσει και να πολλαπλασιάσει, όχι να αφαιρέσει ή να διαιρέσει».
Για τον αγροτικό τομέα ανέλυσε τις προτάσεις του όπως για την ομάδα διαχείρισης κρίσεων που όπως σημείωσε θα επεμβαίνει έγκαιρα σε πανδημίες σαν αυτή του πράσινου σκουληκιού, το παρατηρητήριο τιμών αγροτικών προϊόντων, την προώθηση και διαφήμιση εντός και εκτός Ελλάδος των ποιοτικών προϊόντων με «Θεσσαλική ταυτότητα», την εφαρμογή συστημάτων ολοκληρωμένης παραγωγής για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, ασφαλή για τον καταναλωτή, που προστατεύουν το περιβάλλον.
Δεσμεύτηκε επίσης για γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του αγρότη και του κτηνοτρόφου από τις υπηρεσίες της περιφέρειας καθώς και για τη συνεργασία της περιφέρειας με ιδρύματα και πανεπιστήμια για την εκπαίδευση και συνεχή κατάρτιση των γεωργών.


Σχόλια