Bild: «1,5 δις ευρώ για την καταχρεωμένη Ελλάδα»

«1.5 δις ευρώ για την καταχρεωμένη Ελλάδα» είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Bild. Σε επιστολή προς την κοινοβουλευτική επιτροπή για ζητήματα προϋπολογισμού ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ σημειώνει ότι η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της εκταμίευσης της δεύτερης δόσης του δανείου, διότι η Ελλάδα πληροί όλους τους όρους για την εξυγίανση του προϋπολογισμού.
Και η εφημερίδα παρατηρεί: Η καταχρεωμένη χώρα χρειάζεται «νέο» χρήμα για να εξυπηρετήσει παλιά δάνεια. Η δεύτερη δόση έχει ύψος 9 δισεκατομμυρίων, από τα οποία το 1,5 δις θα προέλθει από τη Γερμανία. Στην επιστολή του ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, εξαίρει τις προόδους που σημειώνονται στην εξυγίανση των οικονομικών χάρη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή όμως ο γερμανός υφυπουργός κάνει λόγο για «σημαντικούς
κινδύνους» που προκύπτουν από τον ελληνικό προϋπολογισμό για το 2010 επισημαίνοντας τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει ένας πληθωρισμός της τάξης του 5,5% στον τουρισμό. Παροτρύνει την χώρα μας να εντείνει τις προσπάθειες ελέγχου και μείωσης των δημοσίων δαπανών.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5967328,00.html

 

Σχόλια