Παραχωρούν 7.500 στρέμματα, άρον άρον με συνοπτικές διαδικασίες ;;


Διαβάστε τις δηλώσεις του Μιχάλη Γιαννάκη επί του θέματος και τα ερωτήματα που θέτει:

Θετικός στις συνεργασίες της ΔΕΗ με ξένες εταιρίες με την προϋπόθεση ότι αυτές πληρούν τους όρους διαφάνειας και της συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας εμφανίζεται ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σε σχέση με την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη. Με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις επικείμενες κυβερνητικές ανακοινώσεις, ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται σταθερά στην προσέλκυση άμεσων ξέων επενδύσεων που θα μπορέσουν, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να συμβάλουν στην ταχύτερη και ασφαλέστερη έξοδο της οικονομίας μας από την κρίση.
Η κυβέρνηση, όμως, δεν δικαιούται να εκλαμβάνει αυτήν την προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας ως λευκή επιταγή για τις επιλογές της.
Οι συνεργασίες της ΔΕΗ οφείλουν να πραγματοποιούνται βασισμένες στις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας, της συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας. Και το κυριότερο, σε ανοιχτούς δημόσιους διαγωνισμούς, που θα διασφαλίζουν τη μεγιστοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων για τη ΔΕΗ, μια εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.
Καλούμε τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην αναλάβει ευθύνες που δεν της αναλογούν, καθώς τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι αμείλικτα:
Σε ποιο ενεργειακό σχεδιασμό εντάσσεται η πρωτοβουλία ανάπτυξης του φωτοβολταϊκού πάρκου Κοζάνης και πόση ισχύς αφαιρείται από την αρχική κατανομή για τους αγρότες και τους μικρούς επενδυτές;
Την στιγμή που οι αιτήσεις χιλιάδων αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ, γιατί η κυβέρνηση υποχρεώνει τη ΔΕΗ σε συνεργασία με μια ξένων συμφερόντων εταιρία;
Τι απαντά η κυβέρνηση στο αίτημα των φορέων του Νομού Κοζάνης για επαναπόδοση των εδαφών των εξαντλημένων ορυχείων της ΔΕΗ στην τοπική κοινωνία;
Γιατί δεν προκηρύσσεται κανένας δημόσιος Διαγωνισμός;
Πριν η κυβέρνηση εκτεθεί ανεπανόρθωτα, την καλούμε να εγκαταλείψει τις επικοινωνιακές της φιέστες και να πάψει να σχεδιάζει «στο πόδι» το ενεργειακό μέλλον της πατρίδας μας».

Σχόλια

  1. Θελουμε η δεν θελουμε επενδυσεις και αναπτυξη σε αυτη τη ρημαδα τη χωρα. Αν οχι κατεβαστε τα παιδια του ΠΑΜΕ να αποκλεισουν τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς και θέλουμε επενδύσεις αγαπητέ μου.
    Θέλουμε όμως να ξέρουμε και τους όρους, την σύμβαση, τις προυποθέσεις, οχι μόνο για λόγους διαφάνειας αλλά και ισονομίας.
    Μιλάμε για διεθνή ανοικτό διαγωνισμό.
    Μιλάμε όπως λέει και ο πρωθυπουργός για τα αυτονόητα, για αυτά που γίνονται σε κάθε πολιτισμένη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα τα λες αλλα οταν η χωρα ειναι υπο οικονομικη κατοχη ολα αυτα ειναι λεπτομερειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.