"Πλούσιο,ποικίλο και ποιοτικό το πρόγραμμα των φετινών 45ων Δημητρίων"

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παρουσία  του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Σωτ. Καπετανόπουλου και του αντιδημάρχου Πολιτισμού Βασ. Γάκη, έδωσε σήμερα 1η Σεπτεμβρίου την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο για την παρουσίαση του  προγράμματος των φετινών  45ων Δημητρίων.
Τα φετινά ΔΗΜΗΤΡΙΑ περιλαμβάνουν 75 εκδηλώσεις από τις οποίες οι μισές σχεδόν είναι μουσικές, ενώ οι υπόλοιπες καλύπτουν όλες τις μορφές των τεχνών,  χορό, εικαστικά, εκδηλώσεις λόγου, κ.ά.
Σχετικά με την προσωπική του παρουσία στα «Δημήτρια» ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε :
Β.Παπαγεωργόπουλος: «Θα ήθελα σήμερα – τέσσερις μήνες πριν την ολοκλήρωση της εντολής που μου έδωσε ο λαός της Θεσσαλονίκης –με απόλυτη ειλικρίνεια να σας διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά τα χρόνια που είχα την τιμή να υπηρετήσω την πόλη από τη θέση του Δημάρχου, επί τρεις ολόκληρες τετραετίες, αγκαλιάσαμε το θεσμό αυτό με ξεχωριστό ενδιαφέρον και με όλη μας την καρδιά, όλα τα στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης, όλα τα στελέχη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, αγωνισθήκαμε να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά – ποιοτικά – το θεσμό των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ και πιστεύω ότι αυτό το καταφέραμε χάρη και στη συνεργασία όλων των Πολιτιστικών Φορέων της πόλης και όλων των δημιουργών».
Για τις φετινές εκδηλώσεις των Δημητρίων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε:
«Τα 45α ΔΗΜΗΤΡΙΑ ξεκινούν από τις 8 Σεπτεμβρίου (με την καθιερωμένη εναρκτήρια συναυλία, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής) και ολοκληρώνονται στις 3 Νοεμβρίου (λόγω των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου) πάλι με μία συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συναυλία – αφιέρωμα στον αλησμόνητο μαέστρο και καλλιτεχνικό ιδρυτή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κοσμά Γαλιλαία και στα 50 χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Μητρόπουλου.
Και φέτος, γνωστά θεατρικά σχήματα, ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ομάδες σύγχρονου χορού, μουσικά σύνολα και πρωτοποριακοί εικαστικοί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστήριοι σύλλογοι που δρουν στο χώρο του Πολιτισμού, θα συναντηθούν στα 45α ΔΗΜΗΤΡΙΑ τα οποία συνεχίζουν τη μεγάλη παράδοση, που θέλει τη γιορτή αυτή της πόλης να έχει την καταγωγή της στις πανηγύρεις των Μακεδόνων κατά τα Βυζαντινά χρόνια και στις τελετές προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου, του προστάτη των Θεσσαλονικέων».
Δείτε το VIDEO της παρουσίασης

Σχόλια