Οι νεόπτωχοι κοιμούνται στις BMW τους

Από antinews.gr

Στην αρχή όλα έδειχναν πως η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει σημαντικά την Αμερική. Πολλοί μάλιστα πίστευαν πως η χώρα θα βγει από το τούνελ με αναζωογονημένη ενεργητικότητα. Μέχρι που οι Αμερικάνοι συνειδητοποίησαν πως κάπου στην εξέλιξη των πραγμάτων, η μεσαία τάξη τους εξαφανίστηκε, και αυτό που άφησε στη θέση της ήταν μια μικρή ζάπλουτη ελίτ, και μια τεράστια τάξη νεόπτωχων. Σήμερα, το 40% των Αμερικανών που αυτοπροσδιορίζονται ως μεσαία τάξη, πιστεύουν πως δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν την παρούσα οικονομική τους κατάσταση επί πολύ.
Τα έσοδα των περισσότερων Αμερικανών παραμένουν στάσιμα επί δεκαετίες, καθώς η ανισότητα κυριαρχεί. Πριν από 30 χρόνια, το πιο πλούσιο 1% ήλεγχε το 1/3 του αμερικανικού πλούτου, σήμερα ελέγχει το 60%. Εν τω μεταξύ, όλο και πιο πολλοί πρώην ευκατάστατοι Αμερικανοί,
θεωρούνται νεόπτωχοι, όπως οι κάτοικοι της πόλης Βεντούρα στη Καλιφόρνια, που τρέφονται σε συσσίτια και κοιμούνται στις BMW τους, προσπαθώντας να κρατηθούν όπως όπως  στα πρότυπα της  παλιότερης καλής ζωής τους.
Der Spiegel.

Σχόλια