Επικίνδυνα διατροφικά συμπληρώματα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου προς τους καταναλωτές ώστε να μην χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα διατροφικά συμπληρώματα που αφορούν την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και την απώλεια βάρους.
Πρόκειται για τα προϊόντα MAGIC SLIM (αδυνάτισμα) και UP ULTIMATE PERFORMANCE DAILY FORMULA τα οποία δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και ενδέχεται να είναι επικίνδυνα για την υγεία
Συγκεκριμένα το «άγνωστης προέλευσης» MAGIC SLIM, όπως επισημαίνει ο ΕΟΦ, περιέχει τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη σε περιεκτικότητα 8 mg ανά κάψουλα, χωρίς αυτό να αναφέρεται στην επισήμανση του προϊόντος, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρχών της Δανίας. Η σιβουτραμίνη έχει αποσυρθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.
Το άλλο προιόν, για την σεξουαλική δραστηριότητα, είναι νοθευμένο με τη φαρμακολογικά δραστική ουσία sildenafil, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους. Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. 

ΑΠΕ

Σχόλια