Η κυβέρνηση του Μνημονίου, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, φέρεται να έχει προβεί σε μυστικές συμφωνίες με την τρόικα για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του Μνημονίου, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, φέρεται να έχει προβεί σε μυστικές συμφωνίες με την τρόικα για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Στο «μυστικό» σημείωμα που συνέταξαν οι ελεγκτές της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας -που φέρεται να έχει στην διάθεσή του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός- καταγράφονται τα σημεία συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση και κωδικοποιούνται τα βήματα υλοποίησής τους, όπου μεταξύ άλλων και παρά τις διαψεύσεις κυβερνητικών στελεχών, περιλαμβάνεται και η πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων.

Στον βαθμό που η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν διαψεύδει τις «μυστικές» συμφωνίες με την τρόικα αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει ουσιαστικά κανένα αυτοτελές σχέδιο για την αγορά ενέργειας αλλά αντίθετα προτίθεται να εμφανίσει τις απαιτήσεις της τρόικας ως σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς.


Ενώ έχουμε ήδη ζητήσει από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής να καταθέσει στη Βουλή όλη την αλληλογραφία της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, καθώς επίσης επίσημη ενημέρωση των κομμάτων για το μοντέλο απελευθέρωσης που προτίθεται να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, υπό καθεστώς θερινής ραστώνης, συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορη.
Την προειδοποιούμε ωστόσο ότι ο ελληνικός λαός δεν θα ανεχτεί τετελεσμένα και μυστικές συμφωνίες στην πλάτη του».

Σχόλια

  1. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ
    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    Ήταν τότε – στις 27 Ιουνίου του 2010...
    Ήταν τότε που ο Κουβέλης έκανε την (μια ακόμα) γιαλατζή επανάστασή του....
    Ήταν τότε που εμείς γράφαμε: «Κανείς προφανώς δεν τους είπε (ή κανέναν δεν άκουγαν όταν τους φώναζε) πως το πρόβλημα αυτής της κοινωνίας, δεν είναι η ποσότητα των παραμάγαζων της «Αριστεράς», αλλά η ουσιαστική εναλλακτική πολιτική πρόταση ανατροπής και δράσης, που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, και τη ζωή μας συνολικότερα.»
    Και τότε κάποιοι έσπευσαν να μας κακίσουν…
    Έσπευσαν να μας χρεώσουν εμπάθεια απέναντι στο «συμπαθή» πολιτικό άνδρα, λες και είχαμε να μοιραστούμε μαζί του τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες θλιβερές επιλογές.
    Όμως… Πριν αλέκτωρ κακαρίσει – όχι τρις αλλά ούτε καν άπαξ – ο «συμπαθέστατος" ήρθε να μας δικαιώσει με τις πολιτικές του επιλογές.
    Τώρα ζητάει απομνημονιοποίηση των δημοτικών εκλογών.
    Δηλαδή προωθεί την αποενοχοποίηση της κυβέρνησης των Τσολάκογλου.
    Μέσα από την επιθυμία της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης, προωθεί «αριστερόστροφο» συγχωροχάρτι στην πολιτική του δοσιλογισμού.
    Ο θλιβερός επαναστάτης της γιαλατζή αριστεράς, αναζήτησε το πολιτικό αποκούμπι στους θιασώτες του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ… ΛΑΟΣ… και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) και επιχειρεί να τους απομνημονιοποιήσει.
    Γι αυτόν τον αριστερόστροφο αβανταδόρο του σοσιαλίζοντα φασισμού, ένα δεξιόστροφο φάσκελο θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή του.

    Δοξάστε τον ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.