Αντ. Σαμαράς: «Το μνημόνιο σκοτώνει την ελληνική οικονομία»

«Το μνημόνιο δεν εξυγιαίνει τα δημόσια οικονομικά. Σκοτώνει την ελληνική οικονομία και διαλύει την ελληνική κοινωνία» υπογραμμίζει σε άρθρο του σε Κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέρχεται στην πρότασή του για "άλλο μίγμα πολιτικής", με μέτρα που θα καταπολεμούν ταυτόχρονα το έλλειμμα και την ύφεση, θα μηδενίσουν το έλλειμμα σε δύο χρόνια και θα ρίξουν το χρέος στο 100% του ΑΕΠ ως το 2013, έναντι του 150% που προβλέπει με βάση την πολιτική του μνημονίου.
«Με το δικό μας σχέδιο θα απαλλαγούμε από τους περιορισμούς του μνημονίου, ώστε να ακολουθήσουμε πολιτική ανάπτυξης. Οχι μοιράζοντας παροχές από δανεικά, αλλά με μείωση....
φορολογικών συντελεστών και δραστική κατάργηση στρεβλώσεων, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει ο κ Σαμαράς.
Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευησης ασκεί προσωπική κριτική κατά κ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική του μας οδηγεί στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, ενώ αντίθετα η πολιτική πρόταση της ΝΔ σε έξοδο από την κρίση με ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Η Ν.Δ. δικαιώνεται καθημερινά για την επιλογή της να καταψηφίσει το Πρόγραμμα του Μνημονίου, υποστηρίζει από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης, καθώς όπως αναφέρει, η πολιτική του μνημονίου οδηγεί στην υπονόμευση της αποτελεσματικότητας του ίδιου του σχεδίου διάσωσης.

«Ο εφιαλτικός συνδυασμός των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων και των περικοπών παραγωγικών δαπανών από τη μια πλευρά, αλλά και της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και της εργατικής νομοθεσίας από την άλλη, οδηγεί σε βαθιά ύφεση, ανεργία, φτώχεια, ακόμη και σε φορολογική ανταρσία», επίσημαίνει ο κ. Βρούτσης, σε δήλωσή του με αφορμή τη δημοσιοποίηση του επικαιροποιημένου κειμένου του Μνημονίου, και προσθέτει:

«Οι πολιτικές του Μνημονίου στερούνται αναπτυξιακών κινήτρων, συρρικνώνουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών και περιορίζουν δραματικά τη ζήτηση. Μειώνουν το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αυξάνουν τον κίνδυνο της φτώχειας, απειλούν την κοινωνική συνοχή. Ανατρέπουν τις ισορροπίες στην αγορά εργασίας, μειώνουν την προστασία των εργαζομένων, χωρίς κοινωνικά αντίβαρα. Αντίθετα, μειώνουν την ίδια στιγμή και τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (Επίδομα Ανεργίας, Κοινωνικά Επιδόματα). Επενδύουν στην έκπτωση της εργασίας, εγκλωβίζοντας την οικονομία σε μια παγίδα χαμηλών εισοδημάτων και αναιμικών αναπτυξιακών επιδόσεων. Αγνοούν την ανάγκη για Εργασιακή και Κοινωνική Ειρήνη, κυρίως όμως πλήττουν την Ποιοτική Εργασία που αποτελεί βασική συνιστώσα για μια αναπτυγμένη οικονομία».

Ναυτεμπορική 

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_6777.html

Σχόλια

  1. Γειά σας παιδιά,ωραίο το μπλογκ.Διαβάστε και εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο
    http://taairetika.blogspot.com/2010/08/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια τα λεει ο προεδρος, αλλα δεν μας λεει τι θα γινει με τους κομμενους μισθους, συνταξεις και δωρα. Δεν μας λεει τι θα γινει με τα ορια ηλικιας και το ασφαλιστικο. Δεν μας λεει για την φορολογια των μισθωτων. Με αυτα τι θα γινει ? Δεσμευεται οτι θα επαναφερει τα πραγματα εκει που ήταν ? Ας απαντησει καποιος απο τη ΝΔ και θα ειμαστε μαζι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.