Εκτός από μεγαλόπνοη, την μεταρρύθμιση την βάπτισαν και ιστορική !!!

Διαβάστε τι ρώτησε δημοσιογράφος (Τυχαίο ;;)  τον ΥΠΟΙΚ κ. Παπακωνσταντίνου
Δ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ:.... Και αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα μια ξεκάθαρη ερώτηση, αν είχατε λόγο στη σύνταξη αυτού του report και εάν βεβαίως μου πείτε όχι, δεν υφίσταται ερώτημα, αν όμως είχατε, νομίζω θα άξιζε τον κόπο να μάθει κανείς πόσο δυσκολευτήκατε να πείσετε την τρόικα να βάλει μπροστά από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση τη λέξη "μεγαλόπνοη".

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Η λέξη "μεγαλόπνοη" ήταν η λέξη την οποία χρησιμοποίησε η τρόικα και όχι η ελληνική Κυβέρνηση. Και αυτό, διότι οι άνθρωποι βλέπουν τις αλλαγές που γίνονται. Αναγνωρίζουν μια μεταρρύθμιση και το εύρος της και τη δυσκολία της, όταν γίνεται...

Δείτε τώρα την "επίμαχη" πρόταση στην  αγγλική και την ελληνική έκδοση της αναφοράς του ΔΝΤ
Αγγλική  αναφορά
" Impressive progress is being made on structural reforms. The mission welcomes Parliament’s approval of the landmark pension reform, which is far-reaching by international"

Ελληνική   αναφορά
"Εντυπωσιακή πρόοδο σημειώνουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Το κλιμάκιο καλωσορίζει το νόμο για την ιστορική και μεγαλόπνοη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που είναι σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα"  


Όπως βλέπετε η λέξη ιστορική.., δεν υπάρχει στο Αγγλικό κείμενο.
Είναι δε μια λέξη που έχει ελληνική προέλευση  και στο Αγγλικό κείμενο, θα έπρεπε να γράφει: historical
Και μην μου πει κανείς ότι την μετάφραση την έκανε η Τρόικα....
Εκτός δηλαδή από μεγαλόπνοη, την μεταρρύθμιση την βάπτισαν και ιστορική !!!




Σχόλια

  1. Πραγματικα με εντυπωσιαζου οι γνωσεις σου στην Αγγλικη. Σου προτεινω να υποβαλλεις το βιογραφικο σου για προσληψη στο μεταφραστικο του Υπουργειου. Και ας αφησουμε τα καλαμπουρια ποιο ειναι το προβλημα και τι αλλαζει με το αν ειναι ιστορικη ή οχι, το προβλημα δεν ειναι οι λεξεις και οι μεταφρασεις αλλα οτι τους εχουμε εδω και μας διευθεντευουν και για αυτο αποκλειστικα υπευθυνο δεν ειναι το ΠΑΣΟΚ αλλα και οι προηγουμενοι που δυστυχως σιωπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.