Τα αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός, εν μέσω των θερινών διακοπών, αφού κατατρόπωσε τις πολυεθνικές, κήρυξε τον πόλεμο στην παγκόσμια φτώχεια και στις πανδημίες και ανακάλυψε τον «τέταρτο δρόμο για την παγκοσμιοποίηση», έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό.
Μας διαβεβαίωσε ότι, σε μόλις 10 μήνες έκαναν «περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν»...
Πράγματι τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου δεν έχει ίχνος υπερβολής:
  • Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε στο 12% τον Μάιο έναντι 8,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισαν να κρατούνται τα σχετικά αρχεία. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μετά το τέλος της θερινής περιόδου και τη λήξη της τουριστικής περιόδου.
  • Τα ποσοστά μείωσης του ΑΕΠ τοποθετούν την Ελλάδα στην 6η χειρότερη θέση μεταξύ των 50 μεγαλύτερων κρατών.
  • Ο πληθωρισμός της (5,5%) είναι ο 8ος μεγαλύτερος στον κόσμο.
  • Οι τιμές των ασφαλίστρων ( CDS ) της Ελλάδας είναι οι δεύτερες υψηλότερες στον κόσμο, μετά από αυτές της Βενεζουέλας.
  • Η χώρα έχει το 2ο υψηλότερο κόστος δανεισμού στον κόσμο, πίσω μόνο από το Πακιστάν.
Οι φορείς, ο ένας μετά τον άλλον, εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη πολιτική. Όπως η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου που καταλογίζει στο μνημόνιο επτά λάθη. Ανάμεσα στα οποία είναι «οι βίαιες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό με αντικοινωνική επίθεση στους συνταξιούχους και οι λανθασμένες προβλέψεις και οι συνεχείς αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για το ποσοστό της ύφεσης και τον πληθωρισμό».
Όπως, όμως, μας καθησυχάζει ο κ. πρωθυπουργός «είμαστε ακόμη στην αρχή…».
Αν και είναι δύσκολο να αντιληφθούμε το ακριβές σχέδιο του κ. Παπανδρέου ήδη πληροφορηθήκαμε ότι μετά το επικαιροποιημένο μνημόνιο έπονται πράγματι νέα μέτρα: αύξηση της φορολογίας, νέα περικοπή επιδομάτων, και εν γένει μέτρα που μας εγκλωβίζουν περαιτέρω στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, που στραγγαλίζουν τα νοικοκυριά και αυξάνουν την ανεργία.
Όσο για την πολυαναμενόμενη αναπτυξιακή προοπτική είναι ακόμη χαμένη στις πρωθυπουργικές ανιχνεύσεις για την «παγκόσμια διακυβέρνηση» και στον επικείμενο ανασχηματισμό που βρίσκεται επί θύραις.

Κυβερνητικές επιδόσεις «λευκής κόλλας»
Αντιθέτως, στον τομέα της εκπαίδευσης η παλαιά συνταγή του πασοκικού λαϊκισμού, αυτή της ήσσονος προσπάθειας, κατέγραψε ακόμη μια λαμπρή σελίδα στα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Μαθητές με κυριολεκτικά «λευκή κόλλα» εισέρχονται σε σχολές καταρρίπτοντας κάθε παγκόσμια πρωτοτυπία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να καταργήσει τη διάταξη που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη βάση του 10. Σκοπός της να «χαϊδέψει αυτιά», να γίνει αρεστή με κάθε κόστος, ανεξάρτητα από τις συνέπειες αυτής της απόφασης και τα μηνύματα που λαμβάνει η νέα γενιά.
Με έωλα ιδεολογήματα, ακόμη και σήμερα που όλη η ελληνική κοινωνία αισθάνεται την απόλυτη απογοήτευση απ’ όσα τραγελαφικά πληροφορείται, η υπουργός παιδείας αρνείται να αναθεωρήσει την λανθασμένη της απόφαση.
Οι εξελίξεις δυστυχώς καταδεικνύουν ότι είτε για την οικονομία, είτε για την εκπαίδευση πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν διδάσκεται από τα λάθη της. 


http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=64714&Itemid=455

Σχόλια