Ο Χρίστος Βερελής εκθέτει τον Νίκο Χριστοδουλάκη


για την υπόθεση Siemens


…Ο κ. Χριστοδουλάκης κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens, ότι από τις 26 Ιουνίου 2003 -που συνεδρίασε αρχικώς η γενική συνέλευση του ΟΣΕ- και μετά, κανείς δεν του εισηγήθηκε την καταγγελία συμβάσεων με την Siemens, αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκε στο υπουργείο Μεταφορών.
“Αν ήθελε οποιοσδήποτε να καταγγείλει ή να τροποποιήσει τη Σύμβαση θα μπορούσε πρώτον, η απόφαση να ληφθεί από τα εντεταλμένα από το νόμο όργανα, που είναι η διοίκηση της ΔΕΚΟ και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να είχε προκηρυχθεί νέα Γενική Συνέλευση” κατέθεσε.
Ιδού και ένας σχετικός διάλογος:
Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ζήτησε να καταγγελθεί η σύμβαση o κ. Γιαννακός ή ο κ. Βερελής;
MAΡΤΥΣ (Νικ. Χριστοδουλάκης): Mέσα στα πρακτικά, δεν σας το ανέγνωσα δύο φορές;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας το ζήτησε, λοιπόν.
MAΡΤΥΣ (Νικ. Χριστοδουλάκης): Όχι.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν σας το ζήτησε.
Όμως, αντίθετα με τον ισχυρισμό του, στις 30 Ιουνίου 2003 ο τότε υπουργός Μεταφορών Χρίστος Bερελής του έστειλε επιστολή με οτην οποία του ζητούσε “να τηρηθεί η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης του ΟΣΕ για λήψη απόφασης που θα επιτρέψει την κατάπτωση εγγυήσεων και καταγγελία των σχετικών συμβάσεων σύμφωνα με την πρόταση του ΟΣΕ δεδομένου ότι η αντισυμβατική συμπεριφορά της αντισυμβαλλόμενης Κοινοπραξίας αποβαίνει πλέον προς μεγάλη ζημία του ΟΣΕ”.
Η επιστολή του Χρίστου Βερελή, που απεκάλυψε σήμερα το press.gr,και αναδημοσιεύουμε στάλθηκε στις 30 Ιουνίου.

Ο κ. Χριστοδουλάκης πήρε λοιπόν την επιστολή που ζητούσε να προχωρήσει η καταγγελία των επίμαχων συμβάσεων. Τι έκανε; Πώς αντέδρασε μετά την λήψη της επιστολής που του έλυνε τα χέρια.
Γιατί, τότε ο Νίκος Χριστοδουλάκης αφήνει σκιές για τον Βερελή;

Σχόλια