Αν και δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης .. Ε ναι προτιμώ τον "χοντρό"...

Διαβάστε απόσπασμα άρθρου από ΤΟ ΒΗΜΑ
" Όλοι οι «ένοικοι» του Μαξίμου ", Κυριακή 26 Ιουνίου 2005
Τι λέει το άρθρο εν ολίγοις:
  • Από τις δέκα θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών που προβλέπονται εκτός του τυπικού οργανογράμματος, ο κ. Καραμανλής έχει καλύψει μόνο τις μισές.
  • Σύμφωνα με το ΠΔ 98/2005 που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού θεωρείται «αυτοτελής δημόσια υπηρεσία» της οποίας σκοπός είναι «η άμεση υποβοήθηση και εξυπηρέτηση του Πρωθυπουργού στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του». Στο πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού υπάγονται τα εξής έξι γραφεία: Γραφείο Σχεδιασμού Στρατηγικής, Διπλωματικό γραφείο, Οικονομικό γραφείο, Γραφείο για Θέματα Ποιότητας Ζωής,Γραφείο Οργάνωσης και Διοίκησης (Πρόκειται για το πλέον πολυπρόσωπο γραφείο, το οποίο έχει έξι διαφορετικά τμήματα: Διοίκησης, Σχέσεων με τους Πολίτες, Γραμματείας, Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Τμήμα Ασφαλείας με επικεφαλής αξιωματικό της Αστυνομίας και δύναμη, τα μέλη της οποίας δεν ανακοινώνονται για ευνόητους λόγους)
Συνολικά στα πιο πάνω γραφεία εκτός του τελευταίου προβλεπόταν να υπηρετούν 43 άτομα και υπηρετούσαν 30.
Το Διπλωματικό γραφείο ήταν το μόνο πλήρως στελεχωμένο γραφείο, αφού είχαν καλυφθεί και οι δέκα προβλεπόμενες θέσεις με διπλωματικούς υπαλλήλους αποσπασμένους από το υπουργείο Εξωτερικών.
Αυτά συνέβαιναν το 2005 έναν χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Ν.Δ.
Ας δούμε όμως τι γίνεται τώρα και μάλιστα εν μέσω κρίσης, λιτότητας και αυστηρών περικοπών..
Ο κ. Πρωθυπουργός δεν ζητάει απλά 20 συμβούλους, ζητάει 20 επιπλέον συμβούλους για αυτό και στο σχετικό  ΦΕΚ ( 20 επιπλέον σύμβουλοι των 642.751 ευρώ , για τον Πρωθυπουργό !!! ), προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 212.586 ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος και 642.751 ευρώ για κάθε επόμενο οικονομικό έτος.
Ποιος είναι σήμερα όμως, ο Προϋπολογισμός του Γραφείου του κ. Πρωθυπουργού;
Η Λειτουργική υποστήριξη Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού ανέρχεται
σε 3.426.000 ευρώ (σελ. 123,  http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/proyp/PDFProyp/6.6.pdf )


Αυτά έκανε ο Καραμανλής ο "χοντρός" όπως πολλοί τον αποκαλούν...
Απ την άλλη, μας προέκυψε ο "λιγνός" και γυμνασμένος ...
Δεν του φτάνουν του Γιώργου τα 3,4 εκατ., θέλει 4 εκατ. και άλλους 20 συμβούλους για το γραφείο του.. χώρια τις εταιρείες και τις στρατιές συμβούλων που έχουν κατασκηνώσει στην χώρα μας.

Αν και δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης ..
Ε ναι προτιμώ τον "χοντρό"...

Σχόλια

  1. ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    http://www.gataros1.info/2010/08/blog-post_665.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καραμανλής είναι αναντικατάστατος. Αναμόρφωσε την χώρα, έδωσε στον Ελληνα υπόσταση και υπερηφάνια. Ομως τον είπανε κουρασμένο αποτυχημένο και πολλά, άλλα με την ανοχή του Σαμαρά. Αποτέλεσμα να χαιρόμαστε τους αμερικανόφερτους που προσπαθούν να μας αφανήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πες μας γαλαζιε φωστηρα ποσους τελικα ειχε το 2009 οταν παρεδωσε λαο ασε τα κόλπα για το 2005. Και για πες μας το πραγματικο κόστος και οχι του προυπολογισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους μισούς από τον ΓΑΠ πρασινοφρουρέ γιατί ο Καραμανλής είναι έλληνας που μεγάλωσε στην χώρα του που την ξέρει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΟΥΖΕΡΙ ΤΗΣ. ΑΜΑΝ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.