Έρχονται ξένοι Σύμβουλοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής !


Ιδιώτη – σύμβουλο για την σύλληψη της φοροδιαφυγής εξετάζει να προσλάβει η κυβέρνηση. Κατά τις πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε στην χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη.
Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ότι για να περιορισθεί η παραοικονομία στην χώρα μας η οποία πλέον αγγίζει το 40% του ΑΕΠ ή τα 100 δις. ευρώ ( σ.σ.: όσο περίπου δηλαδή είναι το ποσό του δανείου που θα λάβει συνολικά η χώρα μας από την τρόικα) θα πρέπει να προσληφθούν ιδιώτες σύμβουλοι με τεχνογνωσία στην είσπραξη χρεών.
Οι σύμβουλοι που ενδεχομένως να είναι και ξένοι θα είναι διαφορετικοί με τους ιδιώτες εισπράκτορες για τα ληξιπρόθεσμα που θα επιθυμεί να προσλάβει η κυβέρνηση.
Παράλληλα το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει τους φορολογικούς ελέγχους στα νησιά τα οποία μέχρι πέρυσι δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα όταν άκουγαν την λέξη Εφορία…
Τα τουριστικά νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και τα μεγάλα νησιά του Ιονίου βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των στόχων του ΣΔΟΕ καθώς από τους ελέγχους που έγιναν το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου 2010 διαπιστώθηκε ότι η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει σε αυτές τις περιοχές.
Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, πάνω από το 50% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν στο διάστημα αυτό εντοπίσθηκε να έχει διαπράξει φορολογική παράβαση.
Οι έλεγχοι δεν θα περιορίζονται μόνο στις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά θα επεκτείνονται σε κάθε είδος οικονομική δραστηριότητα και επάγγελμα.
Έτσι, συμβολαιογράφοι, γιατροί και άλλοι επαγγελματίες αποτελούν επίσης στόχο για τους ελεγκτές των νησιών.
Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ήταν μία από τις προτεραιότητες που στάθηκε ιδιαίτερα η τρόικα κα ιδιαίτερα στο κυνήγι των μεγάλων φοροφυγάδων.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο η Ελλάδα έχει αναλάβει τη δέσμευση να θέσει σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο ένα αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αποκατάσταση της φορολογικής πειθαρχίας.
Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούνται πέντε διαφορετικές ομάδες δράσης, όπως για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την επώνυμη φοροδιαφυγή , τον έλεγχο των πληρωμών κλπ…
(bankingnews.gr)


http://online-pressblog.blogspot.com/2010/08/blog-post_3199.html

Σχόλια