Δήλωση πίστης και υποταγής....

Θα πρέπει να τονίσουμε την ιδιαίτερα ανοιχτή και μάλιστα από την βάση, διαδικασία προκριματικών εκλογών ανάδειξης υποψηφίων δημάρχων του ΠΑΣΟΚ.
Γιατί τα πράγματα κάποτε θα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους, όπως επίσης και τα θετικά θα πρέπει να τονίζονται.
Στην ιστοσελίδα του  ΠΑΣΟΚ  , παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. 
Υπάρχουν δε και έντυπα που θα πρέπει να συμπληρωθούν και τηρηθούν..

Δύο πράγματα μας προξένησαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (από τα αναγραφόμενα στην πιο πάνω ιστοσελίδα): 
1. Το θέμα της δημοσιότητας :
"Δημοσιότητα
Κυρίαρχο στοιχείο της τελικής πιστοποίησης θα είναι η ευρεία δημοσιότητα στα τοπικά ΜΜΕ των διαδικασιών, των προσώπων και των πολιτικών μηνυμάτων..."
2. Το θέμα της κομματικής πειθαρχίας :
Διαβάστε και δείτε στην φώτο τι αναφέρει μεταξύ άλλων το έντυπο 231 (ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ)
"Αποδέχομαι τις διαδικασίες αξιολόγησης και δηλώνω ότι εάν δεν εκλεγώ / επιλεγώ θα συμμετέχω ενωτικά στο ψηφοδέλτιο, το οποίο θα υποστηρίξει το Κίνημα. "

Δηλαδή δήλωση κομματικής πειθαρχίας...
Δήλωση πίστης, υποταγής και υπακοής..
Μπορεί ένας υποψήφιος να "χάσει" στις προκριματικές εκλογές και να μην επιθυμεί να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο.
Δικαίωμα του είναι..
 
Γιατί θα πρέπει να συμμετέχει με το ζόρι και μάλιστα να το δηλώνει ;;

.

Σχόλια

  1. Οπως βλεπω αναγνωριζεται η ανοιχτη διαδιακασια που εφαρμοζεται από το ΠΑΣΟΚ, παρολο αυτο ομως δεν ξεφευγει το σχόλιο απο αμφισβητηση και καχυποψια. Μια ευλογη λοιπον απαντηση ειναι οτι δεν ειναι δυνατον ενας υποψηφιος που χανει την εσωτερικη διαδικασια μετα να αυτονομειτε. Άυτο δεν νομιζω οτι αποτελει κομματικη πειθαρχια αλλα τηρηση κανονων δεοντολογιας. Επισης, η εννοια ενωτικη συμμετοχη δεν σημαινει αποκλειστικα οτι θα κατεβει υποψηφιος στο ψηφοδελτιο αλλα οτι θα στηριξει το ψηφοδελτιο.
    Και ενα ερωτημα Τα αλλα κομματα τι εφαρμοζουν ? Σε αυτα δεν τιθεται θεμα αμεσα ή εμεσα κομματικης πειθαρχιας. Καλη λοιπον η κριτικη αλλα να γινεται προς όλους και οχι μονο στο ΠΑΣΟΚ που για ακομα μια φορα πρωτοπορει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτοπορία του κομματόσκυλου. Με το να δηλώνεις υποταγή συμπληρώνεις και το ψηφοδέλτιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SADEN για πες μας σε παρακαλω το τροπο επιλογης στη ΝΔ, εκει δεν υπαρχει υποταγη ? Γιατι την βρισκετε να κρινετε το ΠΑΣΟΚ και μετα να το ακολουθειτε ? Για θυμισου τι λεγατε για την εκλογη του Γιωργου και τι εφαρμοσατε μετα με την εκλογη του Αντωνη. Σας βλεπω λοιπον το 2014 να εφαρμοζετε τον ιδιο τροπο με το ΠΑΣΟΚ του 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.