Ο ύμνος του… λουκέτου!



Ναι, είναι αλήθεια! Πρεμιέρα επιθεώρησης στο Στείρι Βοιωτίας; Γιατί όχι;
Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα της επιθεώρησης « Ελλάς, πάμε λουκέτο» , μπαίνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στειρίου, που επιχειρεί την πιο τολμηρή  καλλιτεχνική προσπάθεια . Πήρε το ρίσκο να  ανεβάσει μια  παράσταση στο χωριό  αυτό της Βοιωτίας, με όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν για το ανέβασμα του δημοφιλούς σατιρικού και μουσικοχορευτικού αυτού είδους.
Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 9μμ, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του «Ελλάς πάμε λουκέτο» ότι θα κάνει ταυτόχρονα πρεμιέρα και φινάλε, αφού θα … αυτοκαταστραφεί μετά τη λήξη της.  Είσοδος- έξοδος, δωρεάν! Καλεσμένοι όλοι!  

Πρωταγωνιστές του έργου είναι τα  μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στειρίου, που έχουν αρχίσει εδώ και ενάμιση μήνα  εντατικές πρόβες με την σκηνοθέτη της παράστασης Βίκυ Κελέρμενου και πάνε γερά για την πρεμιέρα!  
Συμμετέχουν ακόμη καταξιωμένοι συντελεστές όπως ο Ανδρέας Κουτσούμπας και  έμπειροι συντελεστές της επιθεώρησης  και της σάτιρας σε αθηναϊκά θέατρα, όπως ο Νίκος Στρατηγός, ο Γιώργος Λέφας και ο Γιώργος Γαλίτης,  που με  πολύ ενθουσιασμό δούλεψαν και δουλεύουν για το αρτιότερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα
Τα κείμενα είναι από την επικαιρότητα της εποχής. Το σκηνικό απεικονίζει το ναυάγιο του ΔΝΤιτανικού , ενώ ο Κ. Μητσοτάκης δίνει οδηγίες διάσωσης των επιβατών του.
-     Μετά από πολλούς μήνες θα γνωρίσουμε, ποιος είναι επιτέλους αυτός που πρόσφερε το μισθό του, στον πρωθυπουργό για να σωθεί η χώρα
-     Η Μέρκελ εξηγεί γιατί γίνεται «της Ελλάδας το Καγκελάριο» αυτή την εποχή.
-       Δυο επιβάτες του ΔΝΤιτανικού, εξηγούν πώς έφτασαν να είναι « υπό την επήρεια φαγητού»
Υπάρχουν πολλά θέματα από την κοινωνική επικαιρότητα και σάτιρα της τηλεόρασης.
-     Γνωρίζουμε ποιος είναι ο πρωταγωνιστής στα DVD της Τζούλιας και της Ντούβλη.
-     Δυο γυναίκες, η Βουβού και η Ζέλα, μιλάνε για το πώς έζησαν το Μουντιάλ
-     Ένα νέο μιούζικαλ επί σκηνής: Το « Μamma 2»
-     Μαθαίνουμε από τώρα και βλέπουμε, ποιος θα είναι νικητής στο νέο «Αγρότης μόνος, ψάχνει». Και ένα τηλεπαιχνίδι- ριάλιτι, το «Στείρι , έχεις ταλέντο!»

Έκπληξη  της παράστασης είναι τα δύο.. αρβανίτικα σκετς,  στη διάλεκτο του χωριού, που αναφέρονται σε τοπικά θέματα. Και μετάφραση, έχουμε βέβαια!
Ξεχωριστή ενότητα και με ιδιαιτερότητα, η χορογραφία τεσσάρων διαχρονικών τραγουδιών του φίλου του χωριού μας και κορυφαίου σατιρικού καλλιτέχνη   Χάρρυ Κλυνν, τα οποία αναφέρονται στην  οικονομική κρίση
Η παράσταση θα κλείσει με τα «Δημοτικά τραγούδια της κρίσης», που ερμηνεύει ο Δημήτρης Κοντογιάννης. Χορός και σάτιρα από παρωδίες γνωστών δημοτικών και νησιώτικων τραγουδιών, όπως « Ιτιά», « Μαντήλι Καλαματιανό», «Αρμενάκι»  «Η Τράτα μας η κουρελού» κλπ.

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενα: Λάκης Μπέλλος
Στίχοι : Γιώργος Λέφας, Γιώργος Γαλίτης, Λάκης Μπέλλος

Παίζουν:Αποστόλου Θανάσης, Βλάχου Βάνα, Βλάχου Σούλα, Κώτσου Τάσος, Λαγός Δημήτρης, Λύκαρη Έφη, Μαργαρίτης Γιώργος, Μάρκος Σπύρος ,Μόσχος Θανάσης, Μπελίτσας Δημήτρης, Πάστρας Γιάννης, Πρεπούση Κατερίνα, Τρόκα Γιώτα, Τσιμίκος Γιώργος, Τσούτσου Κατερίνα.

Τραγούδι: Δημήτρης Κοντογιάννης
Μουσική – Ενορχηστρώσεις: Νίκος Στρατηγός
Χορογραφίες: Ανδρέας Κουτσούμπας
Σκηνικά:  Γιώργος Παπαδήμος
Φωτογραφίες - βίντεο διαδικτύου: Θοδωρής Μπέλλος
Διεύθυνση παραγωγής: Θανάσης Αποστόλου,  Δημήτρης  Λαγός
Οργάνωση παραγωγής : Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στειρίου

Σχόλια