Νομοσχέδια υπό διαβούλευση όταν οι πολίτες δεν είναι εδώ


Αύγουστο μήνα και ιδιαίτερα την περίοδο γύρω από τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή αργία του δεκαπενταύγουστου επέλεξε – ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ – το κυβερνητικό επιτελείο για να θέσει σε δημόσια διαβούλευση τα κρισιμότερα για την ελληνική κοινωνία νομοσχέδια, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό για την αγορά τυχερών παιχνιδιών.
 Είναι σαφές ότι όσο οι Έλληνες ξεκουράζονται, η τύχη ή... η ατυχία τους θα «δουλεύει» καθώς χωρίς αντιδράσεις θα περάσει το περιβόητο νομοσχέδιο για τα φρουτάκια.
 Την ίδια περίοδο.... ο Κόκκαλης και οι κυβερνητικοί και ΟΠΑΠικοί φίλοι του θα γιορτάζουν την επιτυχία της μεγάλης κερδοφόρας επιχείρησης που τους περιμένει. Γιατί για ακόμη μια φορά, ο ΟΠΑΠ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης προχώρησε σε ανανέωση της συνεργασίας του με την Intralot, με απευθείας ανάθεση, μιας που θα ήταν κρίμα να διαφύγουν τα κέρδη προς άλλες κατευθύνσεις τώρα που η κυβέρνηση για χάρη τους θα επεκτείνει την αγορά τυχερών παιχνιδιών.
O «πολυμήχανος βαρόνος» του τζόγου Κόκκαλης με τη συμφωνία αυτή με τον ΟΠΑΠ θα απολαμβάνει, εκτός των άλλων, και ποσοστό 8% επί του τζίρου των νέων παιχνιδιών που θα εγκατασταθούν.
 Κάτι ήξερε ο Κόκκαλης που έτριβε τα χέρια του όταν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές. Οι πολίτες όμως που το ψήφισαν πού να ήξεραν ότι μια αυγουστιάτικη καλοκαιρινή νύχτα εν τη απουσία τους θα υπογραφόταν η καταδίκη τους στο τζόγο της γειτονιάς;


poor journalisto
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_9075.html 


Σχόλιο της  26/8/2010:
Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης που έχει καλή ενημέρωση από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και διαβάζει ανελλιπώς το ιστολόγιό μας..
Σήμερα η κυβέρνηση έβαλε επιτέλους σε διαβούλευση το "Πλαίσιο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας για Δημόσια Διαβούλευση: «ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ»
http://www.opengov.gr/minfin/?p=498

Σχόλια

  1. Παρακαλω μπορεις να μου πεις σε πιο site μπηκε για διαβουλευση ? και με ποια προθεσμια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρώτα τον Θέμο και το Πρώτο ΘΕΜΑ αυτός το έγραψε.
    Κάτι θα ξέρει δεν μπορεί....
    " Άρον-άρον η δημόσια διαβούλευση για τον τζόγο;
    Τα «φρουτάκια» ωριμάζουν τον Δεκαπενταύγουστο… "

    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=77116

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγγνωμη, αλλα οταν αναρτας κατι εισαι και υπευθυνος για αυτο και υποτιθεται οτι το εχεις ελεγξει, διαφορετικα καταντας φερεφωνο τριτων. Επειδη λοιπον δεν το βρισκω στο opengov για αυτο εκανα και την ερωτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κατι αλλο στο link
    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=77116
    λεει οτι οδευει οχι οτι μπηκε σε διαβουλευση. Μπορω να εχω τελικα διευκρινηση γιατι το ολο θεμα με ενδιαφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν μας "συμφέρει-βολεύει" ένα άρθρο, γενικά μιλάω, είναι όλα εντάξει.
    Όταν μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες (καλώς-κακώς) δημοσιεύει ένα άρθρο που ίσως μας ενοχλεί, τότε τα πράγματα αλλάζουν.
    Το άρθρο αναφέρει:
    "Παρά τα όσα διατείνεται ο Ουμπέρτο Έκο, τον Αύγουστο στην Ελλάδα, όχι μόνο υπάρχουν ειδήσεις, αλλά οι κυβερνήσεις επιχειρούν να σπρώξουν στην Bουλή, τα σχέδια νόμου τα οποία θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα να περάσουν σε άλλο χρονικό διάστημα αφενός γιατί εμπλέκονται ποικιλώνυμα συμφέροντα και αφετέρου διότι θα επηρεάσουν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε βάθος χρόνου.
    Αυτοί ακριβώς οι λόγοι συντρέχουν με το νομοσχέδιο «Όροι και προϋποθέσεις διεξαγωγής τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, των τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους και του διαδικτυακού και ιπποδρομιακού στοιχήματος. Εποπτεία και έλεγχος διεξαγωγής τους», το οποίο οι πληροφορίες θέλουν να οδεύει …δεκαπενταυγουστιάτικα για σύντομη δημόσια διαβούλευση!
    Η Ελλάδα, που βρίσκεται σε δεινή δημοσιονομική θέση θα επιχειρήσει να αυξήσει τα έσοδα της κατά 500 εκατ. Ευρώ από τα «φρουτάκια» νέας γενιάς ή Videolotto, παραγνωρίζοντας τις κοινωνικές συνέπειες μετατροπής της χώρας σ ένα απέραντο καζίνο καθώς όπως έχει αποδειχθεί σε Ισπανία και Αγγλία τα μηχανήματα προκαλούν εθισμό αφού οι παίκτες παίζουν αρχικά μικροποσά, ωστόσο στο τέλος καταλήγουν να χάνουν πολλαπλάσια ποσά από το αρχικό ποντάρισμα.
    Και η κυβέρνηση εν μέσω διακοπών επιχειρεί να εμφανίσει νομοσχέδιο για τον τζόγο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις"
    Τα πιο πάνω με βρίσκουν σύμφωνο και τα δημοσιεύω.
    Όταν θα ψηφισθεί ο νόμος, εμείς θα ψάχουμε να δούμε τι έγινε στο open goverment...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αρθρο δεν με ενοχλει καθολου. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι το νομοσχεδιο, για αυτο και σου ζητησα να μου πεις που θα το βρω, μιας και εγραψες οτι μπηκε σε δημοσια διαβουλευση. Απο οτι ομως τελικα καταλαβαινω δεν μπηκε αλλα προκειτε να μπει. Αρα η αληθεια αποκατασταθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O κουρασμένος Καραμανλής και ο τουρίστας (μέγας κωπηλάτης χωρίς ενοχές) GAP.
    Ο πραγματικός "Πρωθυπουργός" της Ελλάδας αναχώρησε προ ημερών για την έδρα του, προκειμένου να ενημερώσει το σύντροφο Dominic.
    ΑΦΕΡΙΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.