2ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου


Στην Ελλάδα έρχεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου από 30 Σεπ. έως 4 Οκτωβρίου, με κεντρικό σύνθημα «Η Ψυχή στο Δρόμο».
Το 1ο Φεστιβάλ το 2009, σημείωσε μεγάλη επιτυχία όπου 50 ομάδες από την Ελλάδα και 10 από το εξωτερικό (Πολωνία, Γαλλία, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Ολλανδία, Βουλγαρία και Ιταλία), με πάνω από 240 παραστάσεις και 400 καλλιτέχνες, έδωσαν δημιουργικό παρόν στο Καλλιμάρμαρο, στο Ζάππειο, στην Ερμού, την Καπνικαρέα, το Μοναστηράκι, την Κλαυθμώνος, το Θησείο και την Αποστόλου Παύλου, μετατρέποντας για ένα 5ήμερο το κέντρο της Αθήνας σε μια πανέμορφη και με ουσιαστικό περιεχόμενο γιορτή.
Η θεματολογία που παρουσίασαν περιελάμβανε  όλες τις μορφές της τέχνης ανάμεσα στις οποίες Ζογκλέρ, ακροβάτες, κλόουν, κουκλοπαίκτες, μουσικές μπάντες, μέχρι μεγάλα θεάματα δρόμου, χοροθεατρικές παραστάσεις και όπερα, ζωντάνεψαν με έναν διαφορετικό τρόπο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και πάνω από 100.000 κόσμου παρακολούθησαν τις παραστάσεις.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα το ενδιαφέρον είναι συμμετοχής είναι αρκετά μεγάλο τόσο από ελληνικές, όσο και από ομάδες του εξωτερικού.

Οι χώροι όπου θα διεξαχθεί το εν λόγω Φεστιβάλ παραμένουν οι ίδιοι εκτός από την Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το φετινό σύνθημα προέρχεται από την Πάροδο των «Βακχών» του Ευριπίδη: «Η Ψυχή στο Δρόμο».
Newslink

http://www.i-live.gr/news-2-festival-theatrou-dromou-2010/

Σχόλια