Τι τρέχει με τις συντάξεις; Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του μνημονίου; Γιατί βουΐζει το City; ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΔΑΦΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ;;

Δημοσιεύθηκε από olympiada
 
Ψίθυροι από το Λονδίνο – ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.
The bond trader
Είναι αλήθεια αυτά που ακούμε;
Ο προϋπολογισμός του 2010 που καταθέσατε στο ΔΝΤ έχει μέσα κόστος για συντάξεις 2,5% του ΑΕΠ η 7,5 δις για όλο τον χρόνο. Ήδη έχετε δώσει αυτό το πόσο για συντάξεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου
Να θυμίσω ότι το κόστος για αυτόν  τον κωδικό το 2009 ήταν 17.5 δις.
Πως θα πληρώσετε τις συντάξεις για Ιούνιο- Δεκεμβρίου συν τα επιδόματα; Σίγουρα τα ρευστά αποθέματα των ταμείων δεν μπορούν να καλύψουν αυτό το ποσό.
Τι θα κάνετε;
Γι’αυτό  τρέχατε να περάσετε το ασφαλιστικό;
Είναι αλήθεια βάση του μνημονίου ότι το 2.5% δεν σας επιτρέπει να εγγυηθείτε άλλο τις συντάξεις;

Τι θα κάνετε το Σεπτέμβριο; Στάση πληρωμών στους συνταξιούχους;
Μάλλον ναι γι’ αυτό τα spreads είναι στα 800.
Κάτι ξέρουν οι αγορές που δεν έχετε πει στον λαό.
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΕΔΩ

Δείτε τι αναγράφεται στην σελίδα 51, ii. Structural fiscal reforms,
Parliament adopts a reform of the pension system to ensure its medium- and long-term sustainability. It should limit the increase of public sector spending on pensions, over the period 2010‒2060, to under 2.5 percent of GDP. The reform will be designed in close consultation with European Commission, IMF and ECB staff, and its estimated impact on long-term sustainability will be validated by the EU Economic Policy Committee. The parameters of the system will ensure long-term actuarial balance, as determined by the National Actuarial Authority. The reform should include the following elements”
Δείτε τώρα αντίστοιχα τι αναγράφεται στην ίδια παράγραφο  ii. Διαρθρωτικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις στο αντίστοιχο μνημόνιο (Ελληνική έκδοση)
“Το Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος προκειμένου να εξασφαλιστεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητά του. Η μεταρρύθμιση θα σχεδιαστεί σε στενή διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, και η εκτιμώμενη επίπτωσή της στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα θα επικυρωθεί από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ. Οι παράμετροι του συστήματος θα εξασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία, όπως καθορίζεται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία”
Όπως διαπιστώσατε δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά καθόλου η πρόταση:
“It should limit the increase of public sector spending on pensions, over the period 2010‒2060, to under 2.5 percent of GDP” (Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να είναι κάτω από 2,5% επί του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010 – 2060)

Σχόλια

  1. ΗΞΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ, ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ. Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΧΟΡΟ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ? ΓΙΑΤΙ Ο ΤΕΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν από λίγους μήνες ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη για μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ για δημιουργία ενεργειακού κόμβου στο Πλατυγιάλι , με τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου και εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος .

    Φαίνεται όμως ότι επρόκειτο για μνημόνιο κ
    αποπροσανατολισμού αφού η τιμή που προτείνουν οι προμηθευτές του Κατάρ

    είναι διπλάσια των διεθνών τιμών , όπως έγραψε και ο Κόσμος του Επενδυτή . Οι δε θέσεις εργασίας δεν ήταν χιλιάδες όπως διαφήμιζαν οι κομματικοί ντελάληδες , αλλά λιγότεροι από 140 . Το παραμύθι τελείωσε δεν τσιμπάει κανείς πλέον. Μόνο οι κομματικοί ντελάληδες το συνεχίζουν για ψηφοθηρικούς λόγους και για να καλύψουν την οσφυοκαμψίας τους απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία . Ο Δήμαρχος Αστακού

    DR Παναγιώτης Στάϊκος Αριστούχος ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΣΑΣ.
    http://troktiko.blogspot.com/2010/07/video_13.html
    ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.