Ο Κώστας Μαρκόπουλος τους τράβηξε την …κουρτίνα! Το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό και άκυρο. Εσείς είστε μίζεροι και …Bollywood!

Από olympiada
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf2O40OM8l5I2oF_fz7MsYBDpifdDlspuFDnZIl7uAFZLTVvDE1x2td38CmT-tzHV0a67HDGjl1GQUnCELFzS3klx97uRwAYH_q0vXrBQcdknYShy_nQE3HzAgIX4V9tKaJlt4dhc9jNM/s400/%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3Οι Έλληνες δικαστές να ακυρώσουν το Σ/Ν, όπως οι συνάδελφοι τους σε Ρουμανία, Λεττονία.
Έχουμε μια κυβέρνηση που άλλαξε 12 φορές θέσεις, που εμφανίζει πολιτικό και τηλεοπτικό κλαυσίγελο!
Σεις που μοιράζατε προνόμια με δανεικά. Σεις που σε κάθε αλλαγή λέγατε ΟΧΙ πιο δυνατά και απ΄τον Μεταξά στους Ιταλούς. Είπατε ΝΑΙ όμως στους Γερμανούς.
Είστε μίζεροι, σκυθρωποί, είστε κακής ποιότητας πολιτικοί. Είστε Bollywood!
Θυμάστε τον ΓΑΠ που ως μέγιστο επιχείρημα επιβολής του μνημονίου βρήκε τις δήθεν… “κουρτίνες” του Μαρκόπουλου; Εκτός από την γελοιότητα και το θράσος του πράσινου θίασου, η επίθεση στο πρόσωπο του Μαρκόπουλου δεν ήταν τυχαία, αφού ο τελευταίος ήταν από τους βασικούς πολέμιους του ξεπουλήματος έχοντας μάλιστα εκδηλωθεί πριν την επίσημη θέση του κόμματος. Θυμηθείτε τι επιθέσεις δέχτηκαν την ίδια περίοδο και οι συνήθεις ύποπτοι, Καμμένος, Ζώης, Νικολόπουλος κλπ. Τυχαίο; Δε νομίζω…
Από τις καλύτερες ομιλίες στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Απολαύστε την:
Η Ν.Δ. προσέρχεται στην συζήτηση με την ανάλογη σοβαρότητα που αρμόζει. Την προσοχή και τον σεβασμό. Στις παλαιότερες γενιές, στους χρόνους μας και στα παιδιά μας.
Εδώ σήμερα χτίζουμε ή γκρεμίζουμε το κοινωνικό κράτος της Ευρωπαϊκής μας πορείας. Και μας παρακολουθεί το σύνολο της χώρας. Κανείς δεν είναι ασυγκίνητος… Μας «μετράει» ο πολίτης. Μας «ζυγίζει». Και διαπιστώνει ποιοι είναι λιποβαρείς…
Παρακολουθεί ωστόσο κατά πόσο τηρούμε τον καταστατικό χάρτη της χώρας. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ. Που είναι ο καταστατικός  χάρτης της Δημοκρατίας μας. Είναι το αξιακό σύστημα της Δημοκρατίας.
Εμείς στην Ν.Δ. εκτός από αναποτελεσματικό, εκτός από μη βιώσιμο το βρίσκουμε και απόλυτα αντισυνταγματικό Σ/Ν σε πολλά άρθρα…
Θεωρούμε ότι ξεριζώνει εγγυήσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων που δεν επιδέχονται περιορισμών…
Για εμάς κύριε Πρόεδρε η συζήτηση δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι η εξιλέωση του πολιτικού συστήματος προς την κοινωνία που αγωνιά. Είναι η νομιμοποίηση της ανεξαρτησίας των Ελλήνων δικαστών από το ίδιο το πολιτικό σύστημα.
Είναι η αποθέωση των θεμελιακών μας δικαιωμάτων.
Το έκανε το ανώτατο δικαστήριο στην Λετονία και απέρριψε τους όρους των διεθνών δανειστών.
Το έκανε το ανώτατο δικαστήριο στη Ρουμανία και απέρριψε την μείωση των συντάξεων.
Η κυβερνητική πλειοψηφία συντάχθηκε και στράφηκαν αλλού….
Άρα η συνταγματική άσκηση πέρα του νομικού περιεχομένου έχει και δημοκρατικό δίλλημα.
Γιατί δεν το ψηφίζουμε
Τι συζητάμε σήμερα και σε ποια ατμόσφαιρα και με ποια προϊστορία;
Συζητούμε το μέγεθος και την ποιότητα του κοινωνικού κράτους στη χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια, χωρίς αναλογιστικές μελέτες ή μάλλον με μια μελέτη με άλλα στοιχεία….
Με ποια προϊστορία επί του θέματος κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Με μια κυβέρνηση που άλλαξε 12 φορές θέσεις, που εμφανίζει πολιτικό και τηλεοπτικό κλαυσίγελο, που αποφασίζει χωρίς κανέναν διάλογο. Που αποφάσισε πριν την υπογραφή του μνημονίου, που τώρα ψελλίζει ότι λυπάται αλλά για όλα φταίει το μνημόνιο. Αυτή δεν θέλει. Που αυτοσαρκάζεται, που διχάζεται, που αυτοθαυμάζεται για την ηρωισμό της.
Σε ποια ατμόσφαιρα; Μέσα σε κλίμα απόλυτου αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να στέλνει μισαλλόδοξα μηνύματα στην αριστερά, με την οποία διαφωνούμε αλλά έχουμε αφαιρέσει από την σκέψη μας όσα στιγμάτισαν τον τόπο. Έτσι για δημιουργία εντυπώσεων με παίγνια πιθανών νεκρών στις διαμαρτυρίες των πόλεων, ώστε να φοβηθούν και να σιωπήσουν.. με το ίδιο πρόσωπο να προσπαθεί να καλύψει το ασφαλιστικό με φύλλο συκής την ΑΓΡΟΓΗ ώστε να φτιάξουμε προπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο να γκρεμίσουμε το κοινωνικό κράτος, να παραβιάσουμε το Σύνταγμα, να γονατίσουμε τους φτωχούς αυτού του κράτους, να στρέψουμε την μια κοινωνική τάξη ενάντια της άλλης….
Ποιοι; Οι βολεμένοι; Οι επιλεγμένοι από τους πολίτες.. εμείς να τους γυρίσουμε την πλάτη, να τους βυθίσουμε στην κατάθλιψη και την αγωνία….
Ποιοι; Οι απολογητές ενός αποτυχημένου μεταπολιτευτικού μοντέλου. Χωρίς καν αυτοκριτική.
Όχι σήμερα δεν θα μονομαχήσουμε για το ποιοι διόρισαν τα παιδιά τους στην Βουλή.
Όχι από τώρα…
Είναι ιεροσυλία
Σήμερα πρέπει να κάνουμε ένα νέα ξεκίνημα, όχι πισωγύρισμα.
Εμείς στη Ν.Δ. με απόλυτη αυτοκριτική , με θέσεις και με σεβασμό στους πολίτες, λέμε ξεκάθαρο ΝΑΙ, μόνο σε
συνταγματικά εναρμονισμένο ασφαλιστικό, με μια σύνταξη με κρατική εγγυοδοσία, με τεκμηρίωση και με προοπτική. Βιώσιμο να είναι. Εσείς, το ΠΑΣΟΚ, είστε πιστοί σε ένα ασφαλιστικό-επιστροφή σε βαλκανική περίοδο. Έχετε προαποφασίσει ότι δεν μπορείτε να αγωνιστείτε για τον τόπο. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ αυτοπεποίθηση.    Αρκείστε να βλέπετε «τα τρένα να περνάνε…»
Σεις που μοιράζατε προνόμια με δανεικά. Σεις που σε κάθε αλλαγή λέγατε ΟΧΙ πιο δυνατά και απ΄τον Μεταξά στους Ιταλούς. Είπατε ΝΑΙ όμως στους Γερμανούς.
Σεις που εμφανίζεστε σαν κυβέρνηση, ο έναν να καρφώνει τον άλλον,, που κάνετε ότι δεν ξέρετε τι ψηφίσατε στο μνημόνιο και εσείς και τα εξαπτέρυγά σας.
Σεις που καταπιέζετε τους Βουλευτές σας, όχι να ψηφίσουν αλλά να απολογηθούν για εσάς, χωρίς εσάς….
Σεις που για λόγους μικροπολιτικούς τα κάνετε όλα! Και το ψηφίζετε και καρφώνετε τον Υπουργό Οικονομικών σας, και δεν κάνετε το χρέος σας προς τους ασφαλιστικούς φορείς. Όπως ο κος Ρέππας. Έπαιξε διαφωνώντας για να είναι καλός στην κοινωνία. Θα ψηφίσει για να είναι καλός στην κυβέρνηση. Τα 30 εκ ευρώ που η ΕΘΕΛ εδώ και 4 μήνες τα χρωστάει στο ΙΚΑ…
Και όλα αυτά μέσα από ένα επικοινωνισμό θυμού, κλάψας, απειλών και ηρωικής εξόδου κύριε Λοβέρδο.
Δεν είστε καλή κυβέρνηση για τον τόπο. Είστε παραδομένοι και υποτακτικοί. Δεν δίνετε ελπίδα. Κάνετε αποτρόπαιο έγκλημα εναντίον της κοινωνίας, των πολιτών και μάλιστα των παιδιών μας. Δεν τους δίνετε. Τους παίρνετε. Κάνετε ριφιφί ελπίδων.
Δεν είστε καν καλοκουρδισμένη  ορχήστρα πολιτικής. Ούτε θίασος που καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση των πολιτών. Δεν είστε πετυχημένοι…Δεν είστε Hollywood. Είστε μίζεροι, σκυθρωποί, είστε κακής ποιότητας πολιτικοί. Είστε Bollywood.

Σχόλια

  1. Με αλλα λογια καναμε οτι καναμε και τωρα ουτε γατα ουτε ζημια. Δυστυχως ομως υπαρχει και η γατα και η ζημια. Απο οτι φαινεται βεβαια οι της ΝΔ ήταν HOLLYWOOD με αριστους σκηνοθετες και 5 χρονια στησανε ταινιες σαν τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ, ΣΕΙΣΜΟ, ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ, 2012, κλπ ταινιες καταστροφης για να μην πιασουμε ταινειες τυπου ΝΟΝΟΥ. Τουλαχιστον το BOLLYWOOD κανει μιουζικαλ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΠΑ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΤΡΑΧΑΝΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΝΤΕΜΙΣΗ ΧΡΟΝΩΝ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΞΕΡΟΛΑ ΜΠΑΓΛΑΜΙΔΗ!!!!!!!!!
    ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ, Η Ν.Δ. ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.;
    Η Ν.Δ. ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΝΙΑ ΜΗΝΕΣ;
    Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Γ.Α.Π. ΤΙ ΚΑΝΕΙ:ΚΑΝΟ, ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΙΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΝΨΥΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ;
    ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ,ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΗΓΕ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΙΡΑΝΕ ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!

    ΑΝΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΑΛΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω μια μεγαλη περιεργεια που θελω να μου την λυσετε εσεις τα γαλαζια παιδια. Ο σουβλακοφαγος της Ραφηνας ποτε θα λυσει τη σιωπη του και θα μας πει τι εγινε την πενταετια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.