Η γαλλική εθνοσυνέλευση απαγόρευσε μπούρκα και νικάμπ

Η γαλλική εθνοσυνέλευση ψήφισε χθες την απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ. Για να τεθεί όμως σε ισχύ απαιτείται και η τελική έγκρισή της από τη Γερουσία. Οι πρώτες αντιδράσεις ευρωπαϊκών εφημερίδων.

Η ιταλική La Repubblica: «Το ουσιαστικό εμπόδιο για την έγκριση αυτού του νόμου είναι κατά πόσον συνάδει με το γαλλικό σύνταγμα. Κατά πόσον συρρικνώνει τις βασικές ατομικές ελευθερίες του πολίτη. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε η κυβέρνηση να ζητήσει γνωμοδότηση του συνταγματικού συμβουλίου πριν ψηφιστεί και υπογραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως και να έχει, φαίνεται σαφέστατα ότι ο κορσές των απαγορεύσεων πιέζει τις ατομικές ελευθερίες.»

Η γερμανική Frankfurter Rundschau: «Η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου έξι εκατομμυρίων μουσουλμάνων που ζουν στη Γαλλία, ακόμη και μελετητές του κορανίου, απορρίπτουν την μπούρκα και το νικάμπ. Εάν η Γαλλία απαγορεύσει τελικά την πλήρη κάλυψη του σώματος, θα επιβεβαιώσει τις υποθέσεις και τις κατηγορίες ότι θεωρεί τη δεύτερη σε μέγεθος θρησκευτική κοινότητα της χώρας ως απειλή της εθνικής ενότητας.»


Η ολλανδική De Volkskrant: «Η έννοια της ελευθερίας ανεξάρτητα από το φύλο σημαίνει το δικαίωμα του πολίτη να καθορίζει αυτός την αμφίεσή του με βάση τις θρησκευτικές ή όποιες άλλες αντιλήψεις και προτιμήσεις. Αυτό δεν επηρεάζει το δεδομένο ότι σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες δεν επιτρέπεται η κάλυψη του σώματος ή του προσώπου. Η απαγόρευση της μπούρκας στη Γαλλία, εάν τελικά εφαρμοστεί ως έχει, δείχνει καθαρά ότι συγκρούεται η ατομική ελευθερία με την κοινωνική ανεκτικότητα. Γι’ αυτό η πλήρης απαγόρευσή της κατά το γαλλικό πρότυπο δεν πρέπει να βρει μιμητές.»

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5791276,00.html

Σχόλια

  1. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.