Τι θα κάνουν τα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης την Πέμπτη;

Στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, κι ενώ έξω από τη Βουλή θα γίνεται χαμός, θα δούμε ορισμένα παράξενα αλλά και ιδιαίτερα αξιομνημόνευτα. Πέρα από το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν το έκτρωμα με βαριά καρδιά και με το φόβο της διαγραφής, εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε είναι τι θα κάνουν τα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης, δηλαδή το ΛΑΟΣ και η κ. Μπακογιάννη που ψήφισαν το Μνημόνιο.
Από τότε που υπερψηφίστηκε η συμφωνία με την Τρόικα (έτσι συνηθίσαμε να το λέμε κακώς διότι το ΔΝΤ είναι αυτό που κάνει κουμάντο) οι πιο σκληροί επικριτές είναι κάποιοι δήθεν φιλολαϊκοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρατζαφέρης και τα πρωτοπαλίκαρά του και η κ. Μπακογιάννη. Και είναι εντυπωσιακό: Να επιτίθενται στην κυβέρνηση εκείνοι που δεν ψήφισαν το μνημόνιο, ο Σαμαράς, η Παπαρήγα, ο Τσίπρας, ο Κουβέλης, να το καταλάβουμε.
Γιατί λοιπόν εκείνοι που στήριξαν στις 6 Μαΐου το Μνημόνιο τώρα βγαίνουν και λένε ότι το ασφαλιστικό είναι άθλιο και δεν πρέπει να περάσει. Μήπως η κ. Μπακογιάννη όταν προχωρούσε στο αντάρτικο δεν το είχε διαβάσει; Αφού όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό περιγράφονται στο Μνημόνιο. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν ήξερε να διαβάζει όταν έλεγε ότι το στηρίζει για να μη διαλυθεί η πατρίδα; Ή μήπως τώρα τα μασάει γιατί κατάλαβε τι ανοησία έκανε να στηρίξει την κυβέρνηση;

Κι επίσης, κάποιοι βουλευτές, όπως ο πρώην υπουργός Μ. Παπαϊωάννου που βγαίνει και λέει ότι είναι αντισυνταγματικές κάποιες ρυθμίσεις, τι προτίθεται να κάνει; Ομοίως και άλλοι δήθεν υποστηρικτές του λαού που ενώ πίσω από τις κουρτίνες σιχτιρίζουν το Λοβέρδο, μπροστά τον λιβανίζουν.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η στάση των τριών ανεξάρτητων πλέον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Θα δηλώσουν παρόντες και δεν θα το στηρίξουν ή θα ξαναμπούν στο κομματικό μαντρί;
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.



Σχόλια

  1. Ρε μανια με τα εκκλησιαστικα οργανα? Ας ρωτησω λοιπον με τη σειρα μου, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ? ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο επικίνδυνος κ. Παπανδρέου
    «Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες.»
    Αυτή η πρωτοφανής δήλωση ανήκει στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου. Σε σημερινή συνέντευξή του, που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=179757)
    Εδώ, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί, ό,τι πρόκειται για λεκτικό ατόπημα γιατί οι γραπτές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού, ελέγχονται. Άρα, δεν του ξέφυγε. Το είπε σκοπίμως.
    Όταν εκστομίζονται τέτοιες φράσεις, είναι προφανές ότι οι άνθρωποι δεν υπολογίζουν τίποτα!
    Επιπλέον, τέτοιες τοποθετήσεις υποδηλώνουν και την αυταρχική λογική με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα ο Πρωθυπουργός.
    Ο διαπρύσιος κήρυκας της συμμετοχικής δημοκρατίας, της διαβούλευσης και της ανοικτής διακυβέρνησης!
    Όλα αυτά δεν ήταν παρά μια φαινάκη.
    Πομφόλυγες!
    Γυαλιστερές χάντρες για τους ιθαγενείς.
    Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι λένε, για αυτή τη δήλωση, οι διαπρεπείς Συνταγματολόγοι του ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι Βενιζέλος και Λοβέρδος.
    Συμφωνούν;
    Αυτή η απαράδεχτη δήλωση πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα.
    Συνιστά προσβολή της Συνταγματικής τάξης της χώρας.
    Εισάγει μια επικίνδυνη αντίληψη, σύμφωνα με την οποίαν, ό,τι θεωρείται λογικό (από ποιόν αλήθεια) και «ισχύει σε πολλές άλλες χώρες», θα μπορούσε να επιβληθεί και στην Ελλάδα και αν ακόμα έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας!
    Δηλαδή, το Σύνταγμά μας, κατά την άποψη του κ. Παπανδρέου, δεν στηρίζεται στην νομική παράδοση και τον νομικό πολιτισμό της χώρας, αλλά στη …λογική άλλων χωρών!
    Και εγώ που νόμιζα ότι το Σύνταγμα είναι ο υπέρτατος καταστατικός χάρτης της χώρας και αποτελεί το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας μας!
    Δεν ξέρω τι δεσμεύσεις (και έναντι ποίων;) έχει αναλάβει ο κ. Παπανδρέου και τι επιδιώκει, αλλά αυτές οι απόψεις δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες γιατί δημιουργούν κακό προηγούμενο.
    Με την ίδια, δήθεν αφέλεια, μπορεί αύριο ο κ. πρωθυπουργός να θεωρήσει «λογικές» και τις απαιτήσεις γειτόνων μας που έρχονται σε ….αντίθεση με διεθνείς συμβάσεις
    Λυπούμαι, αλλά αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Όταν ο Συνταγματικός Χάρτης της χώρας, αμφισβητείται από τον πρωθυπουργό, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να «επωαστεί το αυγό του φιδιού» και ν’ ανοίξουν κερκόπορτες.
    Ερώτηση: Αλήθεια, ο πνευματικός κόσμος της χώρας που ακριβώς βρίσκεται;
    Δεν το αφορούν τα τεκταινόμενα για να τοποθετηθεί;
    Κώστας Ροδινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.