Το πρόωρο τέλος του τουρισμού φέτος στην Ελλάδα;

"Τελειώνουν τα καύσιμα", είναι ο σχετικός τίτλος στην αυστριακή Die Presse, η οποία παρατηρεί: "Χιλιάδες τουρίστες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ακύρωσαν προγραμματισμένα ταξίδια από φόβο μήπως ξεμείνουν με το αυτοκίνητό τους στην Ελλάδα. Στην Κρήτη περίπου 200 τουρίστες απλά παράτησαν τα οχήματα που είχαν νοικιάσει, επειδή δεν μπορούσαν να βρουν βενζίνη. Σύνδεσμοι ξενοδόχων κάνουν ήδη λόγο για το τέλος του τουρισμού φέτος στην Ελλάδα.

"Παραθεριστές ακυρώνουν κρατήσεις"
"Ξέμειναν από καύσιμα οι τουρίστες στην Κρήτη", τιτλοφορείται άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel. "Παραθεριστές ακυρώνουν κρατήσεις, ενώ ο τουριστικός κλάδος μιλά για μια κατάσταση καθημερινής τρομοκρατίας. Η απεργία και το πρόβλημα με τα καύσιμα έρχεται εν μέσω της κύριας τουριστικής σεζόν, προκαλώντας την οργή των τουριστών, τόσο των Ελλήνων, όσο και των ξένων. (...) Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφηκε μείωση του αριθμού των τουριστών κατά 5,3 % σε σχέση με πέρσι. Εκπρόσωποι του κλάδου εκφράζουν ανησυχίες για επιδείνωση της κατάστασης και 'εκφοβισμό' δυνητικών τουριστών από τις συνεχείς απεργίες. Στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, σύμφωνα με συνδέσμους επιχειρήσεων, καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους μείωση τζίρου της τάξης του 50 %.

Μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η απεργία και στην τροφοδοσία με βασικά καταναλωτικά αγαθά, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων".
Το περιοδικό καταλήγει εξηγώντας το καθεστώς του σχετικού επαγγέλματος - τονίζοντας ότι οι άδειες κοστίζουν έως και 300.000 ευρώ – αλλά και τα σχέδια για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. 
Κώστας Συμεωνίδης

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5847113,00.html

Σχόλια