Πρωτοβουλία - Κάλεσμα του Γιάννη Πατσαντάρα

Πρωτοβουλία – Κάλεσμα

Του Γιάννη Λάμπρου Πατσαντάρα
Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α.
Επίτιμου Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας

Αράχωβα 27.7.2010

Προς
Τον κ. Γεώργιο Δ. Ανδρέου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αράχωβας και δι’ αυτού προς τους κ.κ. Γεώργιο Ε. Ανδρέου - Λεόντιο, Δήμαρχο Αράχωβας, Θεόδωρο Ι. Κοκκοβό, Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο Αράχωβας και Ιωάννη Νικολάου Γεωργακό, Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο Αράχωβας, αλλά και με την δημοσίευσή της προς όλους τους κατοίκους της Αράχωβας, του Διστόμου, της Αντίκυρας και του Στειρίου.

Κύριε πρόεδρε, αξιότιμοι κύριοι
Σεβόμενος τους θεσμούς και ανταποκρινόμενος στο δημόσιο κάλεσμά σας, ως μελών της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για ενωτικό ψηφοδέλτιο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, στα πλαίσια του νέου Δήμου, στον οποίο εντάχθηκε η πόλη μας, αλλά και στην επιθυμία πολλών συμπολιτών μας και συνδημοτών μας πλέον και των άλλων πόλεων στα πλαίσια του νέου Δήμου και διαβλέποντας την καθοριστική σημασία των προσεχών εκλογών για το νέο Δήμο, απευθύνομαι σε εσάς και δι’ υμών στους δημότες της Αράχωβας κατ’ αρχήν, αλλά και σε όλους τους Δημότες του νέου διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου, για να γνωστοποιήσω δημόσια και να καταστήσω γνωστό σε όλους ότι, θέτω την εμπειρία και τις γνώσεις μου στις υπηρεσίες ενός τέτοιου ενωτικού ψηφοδελτίου.

Θεωρώ εξαιρετική την τιμή στο πρόσωπό μου και ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους επώνυμα ή ανώνυμα με πρότειναν ως ικανό να ηγηθώ στην ενωτική αυτή πρωτοβουλία, που αποτελεί σταθμό για τον τόπο μας, αλλά και την περιοχή.

Απευθύνομαι επίσης στους Δημότες του Διστόμου, Παραλίας Διστόμου της Αντίκυρας και του Στειρίου και τους δηλώνω, ευθύς εξ αρχής και κοιτώντας τους στα μάτια, ότι για μένα είναι και θα είναι όλοι ισότιμοι στα πλαίσια του νέου Δήμου. Άλλωστε την ισοτιμία αυτή εγγυάται η αναλογική εκπροσώπηση που προβλέπει ο νόμος και οι ανάγκες, ιδιαίτερα στην δύσκολη αυτή περίοδο για τον τόπο μας, που μας υποχρεώνει να συνεργαστούμε. Στόχος και φιλοδοξία μου είναι να είμαι ο Δήμαρχος όλων των δημοτών του νέου διευρυμένου Δήμου, πρώτος μεταξύ ίσων.

Η ενωτική πρωτοβουλία των δημοτών και των κατοίκων της Αράχωβας, είναι και πρέπει να αξιολογηθεί ως η αφορμή και η ευκαιρία να παραμερίσουμε όσα μας χώρισαν και μας χωρίζουν, να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον, να ενώσουμε το βουνό με την θάλασσα, τον τουρισμό με τα μεταλλεία και την βιομηχανία, να αναβαθμίσουμε την γεωργική παραγωγή και το περιβάλλον, να κάνουμε ένα Δήμο πρότυπο ανάπτυξης και αλληλεγγύης. Να εμπεδώσουμε ότι από το νέο Δήμο, είναι στο χέρι μας να ωφεληθούμε όλοι ή να ζημιωθούμε.

Υπόσχομαι να θέσω την εμπειρία και όσες ικανότητες απόκτησα στην καριέρα μου στην υπηρεσία όλων των δημοτών.

Καλώ όλους τους δημότες σε συστράτευση για να ενεργοποιήσουμε μαζί ανθρώπους ικανούς, με διαφορετικές αντιλήψεις και διαδρομές, αλλά και διαφορετικές πολιτικές απόψεις, ιδιαίτερα τους νέους, σε μια ενωτική και συντεταγμένη προσπάθεια για την ανάληψη της διοίκησης του νέου Δήμου.

Σε αυτήν την προσπάθεια -η οποία είναι πλέον επιτακτική ανάγκη- δεσμεύομαι να λειτουργήσω ως συνεκτικός παράγοντας και καταλύτης εξομάλυνσης των διαφορών και σύγκλισης ανθρώπων και ομάδων, με μοναδικό σκοπό την προσφορά στους Δημότες και στις πόλεις μας. Με ένα νέο όραμα, που δεν θα περιορίζεται σε στερεότυπες αντιλήψεις ούτε θα εγκλωβιστεί σε στεγανά κομματικής περιχαράκωσης.

Ο Καλλικράτης αποτελεί τη σημαντικότερη ίσως μεταρρύθμιση στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Η νομοθέτησή του δημιουργεί νέα δεδομένα για τη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας, για την αποτελεσματική και διαφανή λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την οικονομική και παραγωγική αναμόρφωση της Ελλάδας. Παράλληλα όμως φέρνει και προβλήματα που μπορεί και πρέπει να λυθούν και θα λυθούν μόνο με ισοτιμία, συνεργασία και δουλειά, πολλή δουλειά, από πολλούς, που θα ενεργούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον και μόνο.

Μας δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουμε ανθρώπους – εκπροσώπους – συμβούλους, ικανούς και με διάθεση προσφοράς, που θα αντιπροσωπεύσουν επάξια τις Πόλεις τους και θα δουλέψουν για την ευημερία και την προκοπή των κατοίκων.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι οι συνθήκες επιτάσσουν ευρείες συνεργασίες, συγκλίσεις δυνάμεων και σύμπραξη για την επιτυχία αυτού του σκοπού.

Καλώ ΟΛΟΥΣ τους δημότες του νέου Δήμου, αδιάκριτα, με συνέπεια και ευθύνη, να συμμετάσχουν ενεργά, μέσω της ενωτικής κίνησης της οποίας προτίθεμαι να ηγηθώ, στη συγκρότηση ενός ενωτικού ψηφοδελτίου με καθολική αποδοχή, για να δουλέψουμε όλοι μαζί για τη δημιουργία ενός Δήμου - πρότυπο. Ενός Δήμου που, μέσα από την ισοτιμία και τη συνεργασία, θα τον οδηγήσουμε στην ευημερία και την προκοπή. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να σας διαβεβαιώσω για όλα τα παραπάνω με άμεση προσωπική επαφή.

Η ευκαιρία, μας δίνεται τώρα.

Με εξαιρετική τιμή
Γιάννης Πατσαντάρας

Σχόλια