Ασφαλιστικό: Τελικά ποιοί είναι Υπεύθυνοι και ποιοί «Μασκαράδες»;

«Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, αλλά ζητάμε αξιοπρέπεια και σεβασμό για τα περήφανα γηρατειά, όπως έλεγε ο Αντρέας Παπανδρέου » διακήρυττε ο κ. Γ. Παπανδρέου πριν από ένα περίπου χρόνο σε επίσκεψή του σε ΚΑΠΗ (25.5.09).
Με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός τι εννοούσε ο νυν πρωθυπουργός λέγοντας αξιοπρέπεια και σεβασμό.
Και πολύ περισσότερο αντιλαμβάνεται πως εννοεί το ΠΑΣΟΚ την συνέπεια λόγων και έργων.
  • Να θυμίσουμε τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό: «οι πολίτες απογοητευμένοι και ανήσυχοι απευθύνονται στο ΠΑΣΟΚ και ρωτούν τι θα κάνετε εσείς. Εμείς, λοιπόν, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι έχουμε σχέδιο, έχουμε προτάσεις, έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα» (18.2.09). Και ο κ. Γ. Παπανδρέου, ακόμη και μετά τις εκλογές, βεβαίωνε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τις ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης, που οδηγούν σε μείωση των παροχών και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης» (12.09.09). Σήμερα, εννέα μήνες από τις εκλογές, κατατίθεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά από αντιφάσεις, διαρροές και παλινωδίες, βάσει των όσων προβλέπει το μνημόνιο με την τρόικα.
  • Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση δεσμευόταν για επέκταση του ΕΚΑΣ σε 300.000 επιπλέον άτομα και κατώτατη σύνταξη 550 ευρώ ατομικά και 950 ευρώ ανά ζευγάρι αγροτών και ανασφάλιστων υπερηλίκων. (Ανδρέας Λοβέρδος, προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης 18.10.09).
  • Να θυμίσουμε τα τρία «δεν»: «δεν» θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, «δεν» θα μειωθούν οι συντάξεις και «δεν» θα αυξηθούν οι εισφορές (Α. Λοβέρδος, ήδη υπουργός Απασχόλησης, 26.11.09). Τελικά και τα όρια ηλικίας αυξάνονται, και οι συντάξεις μειώνονται και ελπίδα για το ασφαλιστικό σύστημα δεν δίνεται.
  • Να θυμίσουμε τη στάση του ΠΑΣΟΚ όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερνε το νόμο για το ασφαλιστικό. Όταν τα ταμεία από 133 ενοποιούνταν σε 13 ο νυν υπουργός Απασχόλησης δήλωνε: «σας μιλώ μετά λόγου γνώσεως, τα καθημερινά προβλήματα στη διαχείριση της περιουσίας θα είναι πολύ περισσότερα» (18.3.08). Σήμερα το ΠΑΣΟΚ περιορίζει περαιτέρω τα Ταμεία.
  • Να θυμίσουμε ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης (15.2.08) ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ για «δημιουργία κρίσης και εικόνας κατάρρευσης του ασφαλιστικού ώστε να δράσει αυθαίρετα». Ως κυβέρνηση μας λένε, όμως, ότι πρέπει να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα με εκβιαστικά διλήμματα του τύπου ότι αν δεν το κάνουμε: «η χώρα δεν έχει πορεία, δεν έχει τύχη…» (Α. Λοβέρδος, 23.4.10 ).
  • Να θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ κατάγγελλε τότε ότι η Νέα Δημοκρατία απέφυγε σκόπιμα το διάλογο, δεν επεδίωξε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση, δεν άκουσε την κοινωνία και τα μηνύματά της και δεν αντιμετώπισε με ευαισθησία τις κοινωνικές διαστάσεις του θέματος. Η …ευαισθησία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε, ασφαλώς, πολύ αυξημένη, αν κρίνουμε από τις σχεδόν καθημερινές μελοδραματικές τηλεοπτικές εμφανίσεις του κ. Λοβέρδου. Όσο για τη συναίνεση είναι πασίδηλο ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι προϊόν μιας εσωτερικής κλειστής κυβερνητικής επεξεργασίας που προέκυψε από ένα προσχηματικό διάλογο.
  • Να θυμίσουμε , επίσης, ότι, το ΠΑΣΟΚ, είχε ζητήσει ως αντιπολίτευση την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό: «κατ’ ουσίαν η κυβέρνηση φοβάται. Ο λαός, το 70% - 80% λέει όχι στο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου. Ζητά την απόσυρσή του. […] φοβάσθε πως θα σας πει ο λαός όχι. Κι ο φόβος για το λαό, ο φόβος για τη γνώμη του λαού, είναι επικίνδυνος. Συνιστά την προϋπόθεση κάθε είδους εκτροπής.» (αυτά έλεγε ο εισηγητής του στη Βουλή Απόστολος Κατσιφάρας νυν υφυπ. Δικαοσύνης, (01.04.08). Ας δούμε λοιπόν ποιά είναι σήμερα η λαϊκή συναίνεση που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ για την προώθηση των μέτρων: Σύμφωνα με τη πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση ( MRB , 11.6.10) οι πολίτες είναι κατά 86,5% μη ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού από την κυβέρνηση! Δηλαδή σχεδόν 9 στους 10 πολίτες είναι ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
  • Να θυμίσουμε την «υπεύθυνη» και …πνευματώδη δήλωση του κ. Παπουτσή για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ: «Η πολυδιαφημιζόμενη μεταρρύθμιση φέρει χρώμα σε απόλυτη αρμονία με το χρώμα των ημερών. Είναι μεταρρύθμιση των μασκαράδων» (6.3.08). Σήμερα ο ίδιος, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για να υπερασπιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι δεν δέχεται «κανέναν να αμφισβητεί την υπευθυνότητα και την πολιτική μας συνέπεια»! (1.7.10)
Η στάση του καθενός κρίνεται τελικά από τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα εκτιμήσει και την υπευθυνότητα και τη συνέπεια πολιτικών προσώπων και κομμάτων! 

Ν.Δ

Σχόλια

  1. ΡΕ ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΝΔ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΕ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΤΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΚΑΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ΚΑΝΑ ΒΟΛΕΜΑ, ΚΑΜΙΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ. ΜΗΠΩς ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΣΕ ΔΙΕΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΔ ? ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΥΠΕΝΘΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ. ΑΛΛΑ Η ΚΟΙ ΤΗς ΝΔ ΜΗΠΩΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΕΡΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ, ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΕΡΙ ΣΕΜΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΝ, ΠΕΡΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε, ανώνυμε
    Δηλαδή ότι είναι από το Site της Ν.Δ, δεν πρέπει να δημοσιεύεται;
    Σε ότι αφορά τα άλλα που λες, έχουν γνώση οι "φύλακες" και ο λαός.
    Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να γράφουμε, να κρίνουμε και να σας ακούμε-διαβάζουμε την γνώμη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΧΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΑΝΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΤΙΣ ΔΩΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.