Διακοπές με τη μοτοσικλέτα στην Ελλάδα

Η ελληνική κρίση προσφέρει μια ευκαιρία για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και κυρίως για οργανωμένα ταξίδια. Σε αυτή τη φιλοσοφία βασίζονται και τα ταξίδια με μοτοσικλέτα της εταιρείας Marcos Motorradreisen. 

Διακοπές σε άγνωστες γωνιές της χώρας μας, οργανωμένες με κάθε λεπτομέρεια και με πλήρη ασφάλεια. Αυτό είναι το σύνθημα της τουριστικής εταιρείας Marcos Motorradreisen.
Το αποτέλεσμα; Οι συμμετέχοντες, φανατικοί της μοτοσικλέτας, όχι μόνον ταξιδεύουν συν γυναιξί και τέκνοις, αλλά συστήνουν την Ελλάδα σαν ιδανικό τόπο διακοπών.
Ο Γιούργκεν Κβιλ από το Ρέκλινγκχάουζεν έκανε φέτος με τα οργανωμένα ταξίδια της εν λόγω τουριστικής εταιρείας μια περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν ήταν η πρώτη φορά, μας είπε, αλλά δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Ο Γιούργκεν Κβιλ δηλώνει ενθουσιασμένος και από τις φετινές του διακοπές στην Ελλάδα της κρίσης.
Στο ερώτημα εάν διαπίστωσε αλλαγές στις τιμές, στη συμπεριφορά του κόσμου, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα μας είπε «δεν αντιλήφθηκα καμία αλλαγή. Μιλήσαμε βέβαια με τον κόσμο για την κρίση, πώς βλέπουν τα πράγματα, πώς την αντιμετωπίζουν κλπ., αλλά δεν παρατηρήσαμε τίποτε το διαφορετικό. Όλος ο κόσμος είναι όπως πάντα. Οι τιμές είναι οι ίδιες με εξαίρεση την τιμή της βενζίνης. Η τιμή της ανέβηκε όταν είμαστε εκεί τουλάχιστον κατά 20 λεπτά.»
Ο κ. Κβιλ αν και μοτοσικλετιστής υποστηρίζει ότι η αύξηση της βενζίνης δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για έναν τουρίστα που κινείται με μοτοσικλέτα ή με αυτοκίνητο. Γιατί, όπως είπε,  δεν αξίζει τον κόπο να χάσεις γι’ αυτό το λόγο τις διακοπές σου: «Με τη μοτοσικλέτα ταξιδεύεις θαυμάσια, βλέπεις τις πιο όμορφες περιοχές, ο κόσμος είναι ευγενικός, στην Ελλάδα περνάς καλά.»

Και οι περίφημες απεργίες που όπως έγραψαν πολλά γερμανικά φύλλα λειτουργούν αποτρεπτικά για τους τουρίστες; Η παρέα του κ. Κβιλ με τις μοτοσικλέτες δεν πήρε είδηση τίποτε «την εποχή που είμαστε Ελλάδα, ήταν όλα ήρεμα. Είμαστε όμως και Θεσσαλονίκη. Ό,τι γινόταν, ακούγαμε ότι γινόταν στην Αθήνα. Για μένα ήταν όλα όπως πάντα.»

Ο Γιούργκεν Κβιλ εκτιμά ότι όλα όσα ακούγονται έχουν μια δόση υπερβολής. Και υπογραμμίζει ότι συστήνει σε όλους τους φίλους του να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, διότι, πρώτον,  δεν υπάρχει ουδείς φόβος για τους τουρίστες, δεύτερον,  κάνεις άνετες διακοπές και τρίτον, η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα και έχει «πολλά να δεις».

Αυτό υποστηρίζουν και όλοι οι γερμανικοί τουριστικοί όμιλοι οργανωμένων ταξιδιών. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε μάλιστα η TUI  ότι οι κρατήσεις για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο για Ελλάδα κινούνται σχεδόν στα ίδια επίπεδα όπως παλιά.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5752789,00.html

 

Σχόλια