ΑΤΕ και ΤΤ: Το χρονικό ..των διεργασιών.Τυχαίο δεν νομίζω

13 Οκτωβρίου 09
Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προωθήσει σχέδιο συγχώνευσης της ΑΤΕ με το ΤΤ, διαβεβαίωσε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερωτήσεις για την πρόσφατη φημολογία και την άνοδο των μετοχών των δυο τραπεζών «Ισχύουν όσα έχουν ανακοινωθεί προεκλογικά και ό,τι ανακοινώνουμε ως κυβέρνηση», είπε ο κ. Πεταλωτής, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις
30 Νοεμβρίου, 2009. Από την μια τράπεζα στην άλλη..
Αλλαγή ηγεσίας στην Αγροτική Τράπεζα με τον Θόδωρο Πανταλάκη, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, να αναλαμβάνει νέος επικεφαλής.
4 Δεκεμβρίου 09. Πρόταση συγχώνευσης
Υπέρ μιας ενδεχόμενης συγχώνευσης της Αγροτικής Τράπεζας με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τάχθηκε ενώπιον της ειδικής επιτροπής της Βουλής ο νέος πρόεδρος της τράπεζας Θ. Πανταλάκης, επισημαίνοντας ότι τα μεγαλύτερα σχήματα πετυχαίνουν καλύτερες οικονομίες κλίμακος. Υπογράμμισε όμως ότι αυτό αποτελεί πολιτική απόφαση. Το θέμα είχε έρχει στο προσκήνιο με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τότε ότι υπάρχει πρόθεση συγχώνευσης, επιβεβαιώνοντας όμως ότι η κυβέρνηση θέλει έναν ισχυρό κρατικό βραχίονα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. http://www.sofokleousin.gr/archives/48211
21 Απριλίου 2010. Δεν πωλείται η Αγροτική
«Αυτή δεν είναι τράπεζα, είναι χρηματοδοτικό ίδρυμα» είπε ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Θ. Πανταλάκης, μιλώντας χθες σε κομματική συνεδρίαση του ΠαΣοΚ, στο ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, της υπουργού κυρίας Κατερίνας Μπατζελή και του υφυπουργού κ. Μιχ. Καρχιμάκη.
Η υπουργός ωστόσο διέκοψε τον διοικητή ξεκαθαρίζοντας από την αρχή και προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι θέμα πώλησης της Αγροτικής Τραπέζης δεν υπάρχει " δεν πωλείται η Αγροτική» είπε συγκεκριμένα" (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artid=327036&dt=21/04/2010)
14 Ιουλίου 2010.Πρόταση από Πειραιώς για εξαγορά ΑΤΕ και ΤΤ 
Σάλλας: «Εγώ κάνω την πρόταση, η κυβέρνηση ας αποφασίσει». Στα 701 εκ. ευρώ το τίμημα, με καταβολή μετρητών. (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/07/2010_346874)
Δέκα ημέρες μετά τις εκλογές ο κ. Πεταλωτής δήλωνε: Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προωθήσει σχέδιο συγχώνευσης της ΑΤΕ με το ΤΤ
Στα τέλη Νοε.09, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Θ. Πανταλάκης, αναλαμβάνει πρόεδρος της ΑΤΕ.
Από μια τράπεζα πήγε σε άλλη....σε ποια πήγε όμως;
Σε αυτήν που η πρώην τράπεζα για την οποία δούλευε, θέλει να αγοράσει.
Μετά από 5 ημέρες στη ενώπιον της ειδικής επιτροπής της Βουλής ο νέος πρόεδρος της τράπεζας Θ. Πανταλάκης, πρότεινε την συγχώνευση της Αγροτικής Τράπεζας με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Τον Απρ.2010 και ύστερα από 4 μήνες ο κ. Πανταλάκης "ξαναχτυπά" λέγοντας για υην ΑΤΕ ότι :«Αυτή δεν είναι τράπεζα, είναι χρηματοδοτικό ίδρυμα»
Η κ. Μπατζελή αναγκάσθηκε να πεί τότε «δεν πωλείται η Αγροτική»
Δεν πέρασαν 3 μήνες και έρχεται ο κ. Σάλλας και τι μας λέει: «Εγώ κάνω την πρόταση, η κυβέρνηση ας αποφασίσει»
Tι πιστεύετε ότι όλα τα πιο πάνω, αποτελούν απλές συμπτώσεις και άσχετα-ασύνδετα περιστατικά;
'Ολο αυτό το ιστορικό των φημολογιών και διαψεύσεων, είναι τυχαίο;;
Δεν νομίζω....
Δείτε και το πολύ ενδιαφέρον VIDEO που ακολουθεί

Σχόλια

  1. Είναι δυνατόν η τράπεζα Πειραιώς που πήρε τόσα χρήματα δανεικά από την κυβέρνηση για να μην πτωχεύσει με αυτά τα δανεικά να θέλει να αγοράσει τις κρατικές τράπεζες;; Θα τρελλαθούμε εντελώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.