Αλλαξε ρότα

Το πλοίο "Αμάλθεια" πλέει προς τη Λωρίδα της Γάζας, αφού παρέμεινε ακινητοποιημένο στα διεθνή ύδατα εξαιτίας βλάβης, ενώ ισραηλινά πολεμικά πλοία προσπαθούν να διακόψουν τον πλου του, σύμφωνα με το Ιδρυμα Καντάφι που έχει ναυλώσει το υπό μολδαβική σημαία φορτηγό πλοίο, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας.
"Το πλοίο συνεχίζει τον πλου του αλλά με δυσκολία. Ισραηλινά πολεμικά πλοία προσπαθούν να εμποδίσουν την πορεία του και να το εκτρέψουν από τις ακτές της Γάζας", δήλωσε ο Γιούσεφ Σαουάν, διευθυντής του Ιδρύματος, διευκρινίζοντας ότι το πλοίο βρίσκεται σε απόσταση τριών ωρών από τη Λωρίδα της Γάζας.
"Οι Ισραηλινοί μάς έδωσαν την επιλογή: να ανακρούσουμε πρύμναν ή να κατευθυνθούμε προς το (αιγυπτιακό) λιμάνι Ελ-Αρις. Διαφορετικά απειλούν να προσφύγουν στη βία και να οδηγήσουν το πλοίο προς το ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ", είπε.

Στην Ιερουσαλήμ, ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το πλοίο κατευθύνεται προς την Αίγυπτο, αφού έλαβε εντολή από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ να μην κατευθυνθεί προς τη Γάζα. Ο αξιωματούχος επέμεινε ότι το πλοίο κατευθύνεται προς το αιγυπτιακό λιμάνι Αλ-Αρις.
Πηγή του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού δήλωσε ότι φαίνεται πως το πλοίο κατευθύνεται προς το λιμάνι Ελ-Αρις και όχι προς τη Λωρίδα της Γάζας, διευκρινίζοντας ότι ισραηλινά πολεμικά πλοία προσπαθούν να εμποδίσουν τον πλου του.
"Το πλοίο φαίνεται ότι κινείται. Δείχνει ότι κατευθύνεται προς το Ελ-Αρις ... Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το πλοίο. Δεν θα πάει στη Γάζα", δήλωσε η πηγή του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού.

ΑΠΕ

Σχόλια