Αναταραχή από τις δηλώσεις Καστανίδη

Πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ενόχληση σε αρκετά κυβερνητικά στελέχη προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνη, Χάρη Καστανίδη, πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει δημοκρατική νομιμοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καστανίδης είχε επαναλάβει και την προηγούμενη εβδομάδα τα περί πρόωρων εκλογών, σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την κυβέρνηση, κατά την οποία προσπαθούσε – και τελικά κατάφερε- να περάσει από τη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο χωρίς απώλειες, επιχειρώντας παράλληλα να σταματήσει τη συζήτηση περί εκλογών ή ανασχηματισμού.

Κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο το Δημήτρη Ρέππα, προσπάθησαν να κλείσουν το θέμα περί πρόωρων εκλογών, ενώ η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, τόνισε από τις Σέρρες ότι «οι βουλευτικές εκλογές δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης».

«Είναι η σειρά του πρωθυπουργού να μας απαντήσει υπεύθυνα αν σκέφτεται να πραγματοποιήσει (και πότε…) αυτό που υπονοεί ο Υπουργός του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ υπογραμμίζει: «Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που φοβίζει τον κ. Καστανίδη και επιμένει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Εμείς στο ΛΑΟΣ πιστεύουμε ότι το επείγον είναι η παρούσα Βουλή να δώσει άλλη κυβέρνηση».

Θέση στο θέμα πήρε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τόνισε: «Το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι κυρίαρχο και όντως θα γίνει κυρίαρχο το επόμενο διάστημα. Εάν λοιπόν αρνηθεί η κυβέρνηση και το δημοψήφισμα αλλά και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το σίγουρο είναι ότι δε θα μπορέσει να αποφύγει την κάλπη των περιφερειακών εκλογών.»
 
skai.gr

Σχόλια