«Κάντε διακοπές χωρίς ενοχές»


Θερινή σύναξη υπουργών στην Κρήτη

Ετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών- Στην Πάρο τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρωθυπουργός

Στην Πάρο, τον Δεκαπενταύγουστο, φαίνεται ότι αποφάσισε να κάνει εφέτος για λίγες ημέρες τις διακοπές του ο κ. Γ. Παπανδρέου. Θα είναι οι πρώτες του διακοπές, έστω και ολιγοήμερες, ως Πρωθυπουργού. Το εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος, στο Προεδρικό Μέγαρο, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο το περασμένο Σάββατο, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την 36η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, λέγοντάς του μάλιστα ότι θα παραστεί και στην εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παναγία της Εκατονταπυλιανής. Ο Πρωθυπουργός πιθανώς να παρατείνει για λίγες ημέρες τις διακοπές του, αφού την Πάρο την ίδια περίοδο αναμένεται να επισκεφθεί και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, με τον οποίο, εκτός απροόπτου, θα συναντηθεί. Ορισμένοι υπουργοί πρόκειται να βρεθούν, μαζί με τον Πρωθυπουργό, την προσεχή Παρασκευή στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στον Αγιο Νικόλαο, στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Κρητών. Ηδη από χθες άρχισαν τον αγώνα για να βρουν και να κλείσουν αεροπορικά εισιτήρια, μη γνωρίζοντας ακόμη πόσο θα διαρκέσει το slow down των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχ.Καρχιμάκης έλεγε χθες ότι θεωρεί βέβαιο πως θα συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό και υπουργοί, όμως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πόσοι και ποιοι. Με δεδομένο όμως ότι το Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών αρχίζει Παρασκευή, προσφέρεται για όσους υπουργούς συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό στην Κρήτη ένα ξεκούραστο weekend στην κάπως απομονωμένη, πλην όμως θαυμάσια παραλία του Αγίου Νικολάου (πάντοτε βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία) στο ξενοδοχείο «Μιραμάρε», όπου θα πραγματοποιηθεί η σύναξη των Κρητών απ΄ όλον τον κόσμο. Αλλωστε το «πράσινο νησί», και ειδικότερα την Ελούντα (απέχει από το ξενοδοχείο 9 χιλιόμετρα), πάντοτε προτιμούσαν τα στελέχη του ΠαΣοΚ, με πρώτο τον ιδρυτή του κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου .
«Κάντε διακοπές χωρίς ενοχές» είχε προτρέψει τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, πλην όμως οι υπουργοί ακόμη δεν έφυγαν.
Περιμένουν προφανώς να έρθει ο Αύγουστος, όταν θα κλείσει για λίγες ημέρες η Βουλή, να ψηφιστούν όσα νομοσχέδια έχουν προγραμματιστεί να ψηφιστούν στο Α΄ Θερινό Τμήμα, και κυρίως να φύγουν από τη χώρα οι ελεγκτές της τρόικας. Με ανοιχτή τη Βουλή στα θερινά της τμήματα και με την αυστηρή τρόικα να επισκέπτεται το ένα υπουργείο μετά το άλλο, οι υπουργοί προτιμούν να μείνουν για λίγες ακόμη ημέρες στην Αθήνα και να πραγματοποιούν τις θερινές αποδράσεις τους τα Σαββατοκύριακα. Ορισμένοι μετέτρεψαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο σε long weekend, αφού έφυγαν από τα υπουργεία τους την Παρασκευή και γύρισαν χθες το βράδυ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας βρίσκεται από χθες στη Λευκάδα, όπου θα παραμείνει στο πανέμορφο νησί του Ιουνίου 15-20 ημέρες. Στη συνέχεια θα παραστεί στους εορτασμούς της Κοίμησης της Θεοτόκου σε κάποιο νησί, για να αναχωρήσει για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα.

Σχόλια